Een van de iconen uit de post-hardcore scene, Underoath, weet de bijna uitverkochte mainstage zingend mee te krijgen op "de verjaardag van de toetsenist" (een truc om shotjes te krijgen?). Deze al bijna 20 jaar oude band uit Florida is na een tijdje uit elkaar te zijn geweest weer terug om te rocken. En dat laten ze zeker zien in hun Europese tour waarbij ze ook langs de Dynamo komen. Samen met het Welshe Holding Absence als voorprogramma laten ze zien waarom hun naam synoniem is van post-hardcore.

Als voorprogramma heeft Underoath dus Holding Absence meegenomen. Een redelijk jonge band uit Cardiff, Wales die na 3 jaar al redelijke bekendheid heeft gekregen in de scene. Energiek komen de jongens het rood verlichte podium op en beginnen ze meteen met hun eerste nummer. Met harde drums en emotionele zangpartijen laten ze horen dat ze het er niet mee eens zijn. De frontman zingt over verdriet en lijden en al na het tweede nummer ‘Dream of Me’ zingt het publiek luidkeels mee. Na afloop worden er nog high fives uitgedeeld aan de voorste rij en dan is het tijd voor de hoofdact van de avond.

De gehele band is nog niet het podium op of de drummer levert al een eerste solo af. Underoath laat al snel zien dat de drums centraal staan als ook gitarist Timothy McTague op een aparte drum set losgaat. Na met de eerste twee nummers de zaal op stelten te zetten nemen ze even een pauze om toetsenist Christopher Dudley zogenaamd te feliciteren met zijn 25ste verjaardag dat wordt gevierd met shotjes. Na het publiek en het voorprogramma nog even te bedanken gaat de band verder met hun nummer 'ihateit' waarbij de zaal stil valt als het ambient synth geluid plaats maakt voor de krachtige vocals van Spencer Chamberlain. Hierbij zijn alleen nog schimmen op het podium te zien in een spookachtige belichting. Zodra de gitaren bij het nummer komen wordt er in het publiek flink geheadbangt. De stage presence is groots wanneer de zweterige lijven vastklampend aan hun gitaren over het rood verlichte podium lopen. Chamberlain springt zelfs in het publiek om naar achter te lopen met een strakke blik naar de mixtafel. Na weer een korte intermissie om het publiek weer te vertellen hoe geweldig ze zijn en de toetsenist nogmaals even te feliciteren begint de band alweer aan het einde van hun setlist. Het publiek wordt aangemoedigd om weer mee te zingen wat dan ook zeker wordt gedaan als de zanger over het podium loopt en onverwachts op de speakers klimt en ver boven het publiek uittorent. De nu bezwete McTague loopt ook nog even het podium over scheurende op zijn double-cut gitaar. Abrupt komt er een einde als de lichten aan gaan en na nog een luid applaus en gejuich de band het podium afloopt en de ruige avond er op zit.

Gezien: Underoath en Holding Absence op 6 juni 2019 in de Dynamo