3voor12/Eindhoven presenteert vandaag de debuutsingle ‘Buzzing Bee’ van het alternatieve folkduo Walls Without Windows. Het is het eerste geluid dat het tweetal naar buiten brengt sinds hun oprichting en geeft daarmee gelijk de pikzwarte toon aan.

Walls Without Windows is Gitte van Helden en Koen Ruijs, waarvan laatstgenoemde eerder al onze website overnam tijdens het Popronde-avontuur van zijn oude band Mexican Surf (nu Dripping Trees). Van Helden en Ruijs kwamen begin 2018 bij elkaar met de gezamenlijke ambitie om poëtische teksten te combineren met warme en subtiele soundscapes. Twee stemmen, twee gitaren en een ‘beatmaker’, meer heeft het duo daar niet voor nodig. ‘Buzzing Bee’ is het eerste voorproefje en gooit de luisteraar meteen in het diepe.

Volgens Ruijs beschrijft het nummer het moment waarop je beseft dat je te lang niet naar je eigen gevoel hebt geluisterd. ‘Ik liet me dag na dag meeslepen in het vaarwater waar ik op dat moment in zat, terwijl het ontzettend veel energie van me eiste. Het liedje is tot stand gekomen nadat ik een aantal radicale veranderingen heb doorgevoerd in alle activiteiten waar ik mee bezig was. Na deze veranderingen blikte ik terug op die periode die inmiddels achter me lag, en daaruit kwam Buzzing Bee.’

De release viert het duo met een aantal shows, onder meer op het Rauwkost Festival in Den Bosch en Kweektuin Live in Tilburg. 

26-01: Rauwkost, Den Bosch
13-02:  Stukafest, Enschede
16-02: Boombox Popup, Zaltbomel
17-02: Art United Festival, Den Bosch
16-03: Kweektuin Live, Tilburg