21 februari vindt het studentenkamerfestival Stukafest in Eindhoven plaats. Met kleinkunst, muziek, theater en cabaret is er een divers programma neergezet dat plaatsvindt in (studenten)kamers door heel Eindhoven. Vijf muziektips van 3voor12/Eindhoven (en de afterparty act Mr. Weazley).

Walden

Deze Limburgse band stond in 2018 als opener op Pinkpop en speelde in het najaar 11 Popronde shows en een aantal support shows bij onder andere The Sore Losers en DeWolff. Met de recente single ‘ Friends are OK’ en een psychedelische fuzzy set gaat deze band geheid zorgen voor blije bezoekers en klagende buren.

Fall~

Maury van Loon is kunstenaar en filmmaker en stapt met het project Fall~ in een surrealistische wereld. Kleine pianopartijen bouwen uit tot meeslepende composities met strijkers en weten je als luisteraar van begin tot eind te boeien. In 2018 bracht van Loon haar tweede Fall~ EP uit genaamd SECOND.

Glenn Foreman

Deze singer-songwriter won in 2018 De Grote Prijs van Nederland en is momenteel bezig aan zijn eerste EP. Hij laat zich inspireren door drie grootheden: Nick Mulvey, Toon Hermans en Jim Croce. Foreman vertelt verhalen die als ultiem vrolijk of ultiem droevig worden omschreven. De muziek staat dicht bij zijn onrustige persoonlijkheid en de jonge muzikant staat te popelen om zich met het publiek te binden.

Frederik Kinbom

Frederik Kinbom is een Zweedse singer-songwriter en lap steel gitarist, woonachtend in Berlijn. Hij schreef mee aan albums van Gemma Ray en Sarah Blasko en bracht eind 2018 zijn eigen plaat uit ‘Songs for Lap Steel and Harmonium’. De, een beetje vreemde, folk is verrassend en zou zo onder een film van Jean-Pierre Jeunet gezet kunnen worden.

Holsaby

Dromerige synth pop uit Ravenstein. In 2018 won de band de ‘Bossche Band Battle’ en het Nijmeegse ‘Kaf en Koren’. Holsaby bracht vorig jaar zijn eerste EP ‘Debut’ en single ‘Can’t See You No More’ uit. De eigthies sound zit er hier en daar dik bovenop en doet denken aan popbands als Handsome Poets en Orange Skyline.

Afterparty in de Altstadt met Mr. Weazley

En dan is er nog de afterparty. Na drie rondes acts te hebben gezien door heel Eindhoven is de afsluiting van Stukafest Eindhoven 2019 in de Altstadt met Afro Beat, Hiphop en Reggae van Mr. Weazley. Begin februari verzorgde Benjamin Thode (bekend van Leeways) en zijn band al voor de afterparty op Stukafest Nijmegen.

Naast de muziekacts presenteert Stukafest Eindhoven een divers cultureel programma met onder andere Mensen Zeggen Dingen, Noord Nederlands Toneel en Jing ‘Juice’ Wang. Tickets zijn online te koop en meer informatie is te vinden op de Stukafest Eindhoven website.