6 September begint het driedaagse festival Misty Fields bij De Groote Peel in Heusden. Deze editie pakt de organisatie goed uit met grote namen als together PANGEA, Claw Boys Claw, The Mystery Lights en Crows. Voor de garage, indierock en folk liefhebbers valt er veel te genieten en ontdekken. 3voor12/Eindhoven tipt wat je naast de grote acts absoluut niet kan missen.

Sports Team

Zaterdag 7 September 19:50-20:40 | Het Bos

Deze Britse band hoort tot een van de sensaties van dit festivalseizoen. De 90s indierock nummers zijn stuk voor stuk anthems die je na een halve keer horen met gemak meezingt. Op Best Kept Secret maakte de jongens al vroeg op de middag de tent helemaal gek met hun rammelende gitaarpop. Op Misty Fields luiden ze de dansavond op zaterdag in met hits als ‘MC5’ en ‘Kutcher’.

Bad Nerves

Zaterdag 7 september 00:00-00:30 | De Mist

Na de headliner together PANGEA zullen de meeste bezoeker nog vol adrenaline zitten en dat vangt Misty Fields perfect op met de band Bad Nerves. De vijf-koppige groep heeft maar één doel volgens al zijn bio’s: zo snel mogelijk spelen. Dat doen ze met vrolijk opgefokte garagepunk. Het geplande halfuur in het blokkenschema heeft waarschijnlijk ook te maken met het tempo waarop deze band de nummers live afvuurt. Hopelijk wordt dit nog iets opgerekt, zodat het publiek uitgeput terug naar de camping kan gaan.

Mush

Vrijdag 6 september 19:10-19:50 | De Mist

De mensen die vroeg van werk weg gingen zitten al drie bands in het weekend. Met Mush al in het begin van de avond is het aan te raden misschien toch maar iets eerder te stoppen. Zeg maar tegen je baas dat je een lezing krijgt over ‘Alternative facts’, ‘Litvenenko’ of ‘Gig Economy’. Maatschappelijk betrokken zijn was nog nooit zo leuk!

Gold Star

Vrijdag 6 september 19:50-20:35 | De Mist

Genoeg gerammel dus op Misty Fields, maar ook de kwaliteit van de rustigere folk acts is dit jaar hoog. Op vrijdag speelt Malen Rabenreither, beter bekend als Gold Star. Behalve de Duits klinkende achternaam heeft deze singer-songwriter wel meer gelijkenissen met Bob Dylan. Het leven ziet hij als de weg vinden in het donker en deze melancholie wordt prachtig vertolkt in het werk van Gold Star.

la loye

Zondag 8 september 13:40-14:25 | De Mist

Op zondagmiddag wordt het publiek verwend met la loye. Prachtige indiefolk van singer-songwriter Lieke Huisinkveld. Net als Adrianne Lenker van Big Thief grijpt ze je met haar weemoedige zang die binnenkomt als een warme golf in een heftige storm. Voor velen misschien ook een moment van bezinning tijdens de kater.

Misty Fields is 6, 7 en 8 september in Heusden weekendkaarten voor Misty Fields zijn nu te koop via de website en kosten maar €42,50. Een kaartje voor de vrijdag kost €20, en voor de zaterdag €30,-. Voor het zondag ticket ben je slechts 5 euro kwijt. Meer informatie over Misty Fields en de kaartverkoop vind je op de website van het festival