We zijn een kleine drie weekjes verwijderd van de Dutch Design Week die 20 t/m 28 oktober Eindhoven tot een waar festijn van design, expo’s, feestjes en ook muziek. Die muziek is vooral te danken aan DDW Music Festival die ons ook dit jaar een uitgebreide muziekprogrammering voorschotelt. Met meer dan 90 acts verspreid over 11 locaties sta je zo met een tijdschema in de handen voor een ingewikkelde dilemma. Maar niet getreurd, met deze tips vissen we hier wel even wat krenten uit de pap voor vertwijfelde festivalganger.

Maandag 22 oktober: Bearcubs + Tin Fingers - Altstadt

We beginnen op de maandagavond, dan spelen Bearcubs, met Tin Fingers als voorprogramma, in de Altstadt. Tin Fingers wordt bij onze zuiderburen al als ‘hun’ bloedeigen Mac Demarco gezien. Bearcubs, een enkele 26-jarige producer uit Engeland, gaat ons meeslepen met zijn typisch Londens garage sound dat ons doet denken aan een mix van Jamie XX en James Blake.

Dinsdag 23 oktober: Borokov Borokov + Stippenlift + Karel - Dynamo

De dinsdagavond in de kelder van de Dynamo zal er een van de ‘weirdness’ zijn. Trek iets geks aan, of misschien beter van niet, want deze artiesten zijn qua gekheid toch niet te overtreffen. Post-moderne synths, tekstuele hoogstandjes, wat punk/hardcore en performance art - deze line-up heeft het allemaal. Als je er maar geen buikpijn van krijgt. 

Dinsdag 23 oktober: Aquaserge + Condor Gruppe + Ramses3000 + Ajabu - Fifth/NRE

Het spijt ons, maar we hebben dus toch een dinsdag dilemma voor je. Naar Dynamo (bovenstaande tekst) of deze avond in Fifth/NRE. Deze line-up zorgt voor iets werelds. Het Franse Aquaserge bestaat uit bandleden die al eerder bij Stereolab en Tame Impala hebben gespeeld. Zowel Aqua Serge als Condor Gruppe experimenteren met filmmuziek, jazz en rock - een mengsel die je niet dagelijks te horen krijgt. Ramses3000 (ook bekend van G.O.D. en Cairo Liberation Front) en Ajabu draaien tot in de kleine uurtjes.

Woensdag 24 oktober: Dollkraut + Tala Drums Corps + Identified Patient - Effenaar

Op de woensdagnacht kun je je DDW lekker doormidden breken, of in dit geval zagen met deze drie interessante artiesten. Het wordt donker, grimmig en vooral ook stevig. Dollkraut zal de beuk erin gooien met hun filmische technodrive en ook de andere acts zullen de zaal transformeren naar een dansvloer.

Donderdag 25 oktober: Lyzza + DRKNGHTS Collective + LAPS - Effenaar

Donderdagavond gaat het HEET worden in de kleine zaal van de Effenaar. Als een champagnefles die tegen een ontploffende vulkaan wordt gesmeten. De condens zal er van af druipen, zwetende lichamen zullen tegen elkaar opbotsen. Want deze line up maakt zwoele, sexy en stevige elektronische dub. Met de mega getalenteerde 19-jarige DJ/producer/alleskunner Lyzza voorop.

Voor het volledige programma en tickets kan je terecht op de DDW Music website