Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: mei 2016

Met o.a. The Indien, Klokgebouw viert de toekomst en Tamarin Desert

Bart Jansen ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand mei, in chronologische volgorde:

The Indien en Diede | Altstadt | 6 mei
Na een druk jaar en met een nieuwe EP sluit The Indien de clubtour af in Altstadt. Denk bij The Indien aan een soulvolle zangeres in een 60's beat jasje, geïnspireerd door het oude geluid van Shocking Blue, Jefferson Airplane gemixt met het hedendaagse geluid van Alabama Shakes. Laatst genoemde is overigens een grote favoriet van The Indien zelf. Zo speelde de band nog in De Wereld Draait Door een cover van hen. In het voorprogramma staat de van oorsprong Eindhovense pop-zangeres DIEDE. Vorig jaar speelde ze met band nog door heel het land met de Popronde. 

Klokgebouw viert de toekomst met o.a. ZZZ, Birth Of Joy, Orgel Vreten en De Stekkers | Klokgebouw | 14 mei
Op dit gratis festival kan er genoten worden van allerlei culturele activiteiten in het Klokgebouw. Op het festival kan men terecht voor film, muziek, kunst en lekker eten. Muzikaal gezien heeft de organisatie een sterke line-up samengesteld met o.a. Birth of Joy, Orgel Vreten en De Stekkers. Birth Of Joy bracht onlangs nog een nieuw album uit en is voor het eerst sinds tijden weer te zien in Eindhoven. Zoals de organisatie zelf zegt kom zien, proeven, dansen, spelen, ontdekken en ontmoeten.

Sonic Beat Explosion en The Rambles | Café Wilhelmina | 14 mei
Toch meer zin in rock-‘n-roll/garage? Dan is Café Wilhelmina de plek om te zijn. De Duitse rockers Sonic Beat Explosion spelen hier samen met The Rambles. De bands halen hun inspiratie uit de 60's en 70's hardrock-periode van bands als Led Zeppelin met invloeden van nu. Sonic Beat Explosion klinkt dan wel verdacht veel op de Zweedse band The Hellacopters. Zowel qua zang van frontman Martin Fischer als het geluid van de band, maar is dit erg? Nee, allesbehalve! 

Shiverburn (albumpresentatie) | Effenaar | 20 mei
De van oorsprong Limburgse band Shiverburn gaat na heel veel spelen dan eindelijk de eerste debuutplaat ‘Road To Somewhere’ presenteren aan het Eindhovense publiek. De band is geïnspireerd door Amerikaanse bands als Halestorm, Paramore en Alter Bridge. Live staat Shiverburn als een huis – dit bewees de band zowel in binnen en buitenland. In het voorprogramma staan de bands HeavyLight en Statesmen.

Tamarin Desert en Electric Eye – EP-Presentatie | Stroomhuis | 29 mei
Alweer een release, jazeker. Na twee single releases komt er dan eindelijk een eerste EP uit van de Eindhovense band Tamarin Desert. Na veel touren tijdens de Popronde en Noorderslag presenteren de psych rockers de EP ‘Surf Lounge’. Tamarin Desert is een absolute aanrader voor de fans van (oude) Tame Impala, King Gizzard & The Lizard Wizard en PAUW. Helaas heeft de support act Electric Eye afgezegd, maar hiervoor in de plaats komen maar liefst drie andere bands. Hot Panda, Cymbaline en The Mighty Breaks zijn de vervangers.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.