Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: maart 2016

Met o.a. Fresku, Rocktocht, Vök + CUT_ en Up in Smoke Festival

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand maart, in chronologische volgorde:

1. The GO WILD! festival | PopEi | 5 maart
Op zaterdag 5 maart staat PopEi de gehele dag in het teken 60’s garage, mod, freakbeat en surfmuziek. Vanaf de vroege middag tot in het holst van de nacht zullen bands uit Portugal, Polen, Frankrijk en Nederland met fraaie namen als Les Kitschenette’s, Dead Snow Monster en The Arrogants op de planken van PopEi staan. Om de 60’s ervaring compleet te maken is er een modeshow, vinylcorner, Gogo Girls en een aangepaste menukaart.

2. Rocktocht Editie 3 | Verschillende kroegen in het centrum van Eindhoven | 6 maart
Op 6 maart is het alweer tijd voor de derde editie van Rocktocht. Een gratis festival dat zich richt op talentvolle bands die flink rocken, zoals de naam van het festival wellicht al liet doorschemeren. Op de komende editie staan onder andere Fake Billy & The False Prophets, Mooon, Bombardier Muffy, Life’s Electric, Kid Calloway en Mr Moto in kroegen als The Jack, Altstadt, Dynamo en Aloys. Op het buitenpodium, een primeur voor Rocktocht, staan namen als Black-Bone en DC Denims.

3. Vök + CUT_ | Café Altstadt | 11 maart
Onder de noemer ‘Lichting’ presenteert de Effenaar samen met Café Altstadt op 11 maart twee beloftevolle acts. Het Nederlandse CUT_ en Vök uit IJsland. Cut_ brak door met de Stromae cover Papaoutai; de bewerking van CUT_ heeft op Spotify en YouTube de grens van een miljoen plays al lang overschreden. Het eigen werk van CUT_ laat zich als een donkere mix van dreampop en triphop omschrijven. Vök maakte met zijn dromerige electropop al flinke indruk op Eurosonic. Het lijkt een kwestie van tijd voordat deze act op de grote festivals wordt geboekt. Voor nu staan ze nog in de intieme setting van Café Altstadt. 

4. Fresku | Effenaar | 11 maart
Gelukkig kondigden Fresku en de Effenaar in augustus snel een herkansing aan voor iedereen die niet bij de uitverkochte albumlancering van Fresku’s laatste album ‘Nooit Meer Terug’ kon zijn. De albumrelease was namelijk al weken van tevoren uitverkocht. Frisse promoveerde bovendien van kleine zaal naar de grote zaal, om zijn tournee door Nederland op gepaste wijze in zijn thuisstad te kunnen besluiten. 

5. Up in Smoke Festival | Tuchthuis | 18 maart
Het roemruchte rondreizende stonerrock festival Up in Smoke doet dit jaar Eindhoven aan! Op 18 maart staan het Franse Mars Red Sky, het Poolse Belzebong en de Oekraïners van Stoned Jesus in het Tuchthuis, aangevuld met de Eindhovenaren van Blackleaf. Het belooft een afwisselende avond te worden waar een variëteit aan stoner, sludge, space en psych te horen zal zijn. Oordoppen aanbevolen, nee verplicht!

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.