Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juni 2016

Met o.a. Boogiedown, The Moods en Eindhoven Psych Lab

Nicole den Ouden ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand juni, in chronologische volgorde:

Revere en Postcards From Mars | Altstadt | 3 juni
Deze exclusieve NL show van het Londense Revere mag je niet missen als je van bands zoals Editors, Elbow en Arcade Fire houdt. De intense melodieën en verrassende synth-klanken die er doorheen verweven worden zorgen ervoor dat je meegezogen wordt in de muziek. De nieuwe EP 'Man of Atom' is net uit en de band zal deze vanavond aan het publiek presenteren. Postcards From Mars stond in april op nummer 1 van de luisterpaal bij 3voor12. Deze alternatieve indiefolk band uit Nederland weet de juiste sfeer neer te zetten met speelse riffs en mooie samenzang. Heb je zin in een dromerige avond? Zorg er dan voor dat je er 3 juni bij bent!

Boogiedown 2016 | Ketelhuisplein | 5 juni
Een dagje heerlijk mee bouncen en springen op de vetste urban muziek? Dat kan tijdens Boogiedown. Dit feelgood festival is gericht op soul, reggae en hiphop. Ook zijn er allerlei andere activiteiten op het terrein en is er een groot aanbod van lekker eten. Op het podium zijn naast nationale topacts als Typhoon, Fresku en De Likt ook internationale grootheden te vinden zoals EMPD.

Eindhoven Psych Lab 2016 | Effenaar | 10 en 11 juni
Dit tweedaagse festival wordt dit jaar voor de derde keer gehouden in de Effenaar. De gevarieerde line-up, met o.a. GOAT, Temples, Föllakzoid en Parquet Courts, zorgt voor de juiste mix van psychedelica, indie- en garagerock. Wat op dit festival ook zeker de moeite waard is om te zien is Cairo Liberation Front. De energieke elektronische act met een knallende live show weet al een aantal jaren op festivals als Dour, Lowlands, Pukkelpop en Best Kept Secret een groot feest te bouwen.

The Moods | 't Rozenknopje | 15 juni
The Moods maken indiefolk met veel invloeden uit de jaren 60. Met een grote variatie aan instrumenten (o.a. banjo en contrabas) zorgt het zestal voor een unieke sound die een zomers en vrij gevoel geeft. De band heeft afgelopen maand hun debuutalbum uitgebracht dat erg goed ontvangen werd bij het publiek. Een aanrader als je van The Beatles, The Gratefull Dead, Joe cocker en Mumford & Sons houdt.

Naked song Festival | Muziekgebouw Eindhoven | 25 juni
Het festival voor alle liefhebbers van singer-songwriters, folk, indie en americana. Dit jaar ook weer een sterke line-up met grote namen en opkomende talenten. Onder meer Lucinda Williams (het gezicht van de amerikaanse countryrock/folk met een aantal grammy’s op haar naam), Douwe Bob, de Eindhovense Iris Penning en Black Oak (een spannende samenwerking tussen The Black Atlantic en I Am Oak) zullen op een van de zes locaties in het Muziekgebouw spelen. Sit back and relax tijdens deze mooie dag.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.