Mr. Guy Fox, Zoo Children en Timecop1983 op Club 3voor12/Eindhoven

3voor12/Eindhoven trapt op 17 september in de Effenaar het concertseizoen af met toptalent

Redactie ,

Op 17 september is het weer zover; 3voor12/Eindhoven organiseert in de Effenaar een nieuwe editie van de showcase Club 3voor12/Eindhoven. Dé clubavond waar muzikale talenten uit Eindhoven en omstreken laten zien wat ze in huis hebben. Dit keer met de folky singer-songwriter Mr. Guy Fox, new-wavers Zoo Children en – exclusief – synthesizerheld Timecop1983.

Mr. Guy Fox
De uit Veldhoven afkomstige singer-songwriter Mr. Guy Fox (Sjoerd van Hulst) maakt lekker rauwe folk- en rootsnummers. Wie denkt dit al vaker gehoord te hebben; het tegendeel is waar, want met zijn gevatte teksten en creativiteit is hij absoluut geen dertien-in-een-dozijn muzikant. 3voor12/Eindhoven was al erg enthousiast over zijn EP Stories & Metaphors, maar live weet deze eigenzinnige verhalenverteller nóg meer te overtuigen. Niet voor niks staat hij later deze maand op Naked Song festival.

Zoo Children
Na lost/ctrl en Tsar Bompa komt er weer een bijzonder getalenteerde band van het Rockcity Institute: Zoo Children. Amper uit de schoolbanken, maar afgelopen maand presenteerde het jonge viertal hun ijzersterke debuut-EP Reveries in Studio Anker. 3voor12 was meteen overtuigd en plaatste het album op de Luisterpaal. Zoo Children maakt een mix van postpunk, new wave en 90’s rock en met een opzwepende liveshow weet de band zowel het publiek aan het dansen te krijgen als te ontroeren.

Timecop1983
Met gepaste trots presenteren we Timecop1983, het synthwave-project van Eindhovenaar Jordy Leenaerts. Hoe dat klinkt? Denk aan het beste van 80’s electronica, de soundtrack van Drive en een vleugje M83. Melancholische synthesizermuziek waarop je kan dansen en wegdromen. En dat te bedenken dat Leenaerts op twaalfjarige leeftijd begon met het maken van gabbermuziek… Het kan verkeren. Leenaerts mag dan uit Eindhoven komen, zijn project gooit internationaal hoge ogen. Geen wonder ook dat de meeste luisteraars op Spotify zich in Londen bevinden. Gaat dit dus zien in de Effenaar, nu het nog kan.

Drie topacts uit Eindhoven en omstreken, en dat voor maar vijf euro. Ben je nog niet uitgedanst na Timecop1983? Geen nood, het 3voor12/Eindhoven dj-team zal na afloop de fijnste alternatieve floorfillers draaien. 

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 17 september 2016, in de kleine zaal van de Effenaar. Meer info en updates vind je op de Facebook-eventpagina. Kaarten zijn vanaf nu hier verkrijgbaar.