Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: februari 2016 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: februari 2016

Met o.a. Matty Charles & Katie Rose, Cross-linx Festival en The Black Cult

, Thijs Portz

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: februari 2016

Met o.a. Matty Charles & Katie Rose, Cross-linx Festival en The Black Cult

Thijs Portz ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand februari, in chronologische volgorde:

1. Matty Charles & Katie Rose | Meneer Frits  | 15 februari
Volgens de overlevering staat er achter elke succesvolle man een sterke vrouw. Daar mag eenieder het zijne van denken, maar feit is dat Katie Rose een betoverende uitwerking heeft op de toch al niet misselijke muziek van Matty Charles. De manier waarop haar stem die van Charles complementeert is van een buitenaardse schoonheid. Het debuutalbum ‘Catching Arrows’ verschijnt deze maand en als de muziek op de website van het duo een goede voorbode van dit album is, belooft het zondermeer een americana-release van formaat te worden. Gelukkig is Ad van Meurs andermaal bij de pinken en is hij erin geslaagd Charles & Rose naar zijn maandagavondcafé te halen.

2. Cross-linx Festival | Muziekgebouw Eindhoven | 25 februari
Toegegeven: Cross-linx is niet voor iedereen weggelegd. ‘Indie-classical’ is nu eenmaal niet de meest voor de hand liggende, aansprekende term. Dat de kruisbestuivingen die het festival in het verleden bracht, vaak interessante en verrassende resultaten opleverden, valt echter niet te ontkennen. De grootheden waarmee het festival dit jaar koketteert, liegen er ook niet om. Naast grote, gevestigde namen bevat het rondreizende muziekcircus weer een aantal onbekendere namen. En die grote namen? Peter Buck van R.E.M., Neil ‘Weather With You’ Finn en Glenn Kotche van Wilco. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan zijn daar nog Son Lux, The Notwist en Dawn Of Midi. Het festival vindt ook dit jaar op een donderdag plaats; goede reden voor een éxtra lang weekend.

3. The Used | Dynamo | 26 en 27 februari
Grootheidswaanzin of een volkomen verdiend eerbetoon aan een van de grote namen uit de post-hardcore-emocore-hoek, of hoe het genre ook mag heten? Vanwege alle emotie en de daaruit voortvloeiende energie duren emocore-optredens normaal gesproken niet zo lang. The Used maalt daar niet om. Twee avonden achter elkaar brengt de band één album integraal, aangevuld met een bloemlezing uit de rest van de catalogus. Dat belooft dus een ware uitputtingsslag te worden. Maar, voor de liefhebbers, ook een buitenkans om The Used in extended optima forma te bewonderen. Februari is sowieso een uitstekende maand voor de Eindhovense punk- en hardcoreliefhebber die zowel in Dynamo als in de Effenaar zijn hart op kan halen.

4. The Black Cult | Altstadt | 26 februari
‘Er gaat niets boven Groningen.’ Ook daarvan mag iedereen het zijne denken. Wat wel vóór de stad spreekt, is dat er ná Traumahelikopter weer een lekker gruizige band uit is verrezen. The Black Cult brengt garage, punk en pop op de juiste manier. Snel, catchy en met een goede dosis humor. Dat laatste valt op te maken uit de clips die op de Facebook-pagina van de band te vinden zijn. Met een clubtour en een nummer 1-notering voor single ‘Find A Way’ in de Indie Chart, lijken in 2016 alle lichten op groen te staan voor de Groningse garage-rockers. Waar gaat dit eindigen? Vanavond vooralsnog in Café Altstadt…

5. Together Fest | Effenaar | 28 februari
En nog meer hardcore. Het genre dat toch vaak enigszins met de nek aangekeken wordt, krijgt deze maand gelukkig alle ruimte in Eindhoven. Het ‘Together Fest’ brengt een aantal bands naar de Effenaar die de liefhebber eigenlijk niet mag missen. Gorilla Biscuits is namelijk niet minder dan legendarisch. Qua leeftijd zijn zij de Rolling Stones van de scene maar hun muziek heeft aan kracht en zeggenschap niets ingeboet. Ook al semi-legendarisch is Modern Life Is War, al heeft de band muzikaal gezien weinig gemeen met eerdergenoemde oudgedienden. Met twee namen van dit kaliber is de koek nog niet op: Touché Amoré, GWLT én een special guest zullen het hardcorefeest compleet maken.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven