Muzieknieuws met o.a. nieuwe releases van Lookapony, Mozes and the Firstborn en lost/ctrl Muzieknieuws met o.a. nieuwe releases van Lookapony, Mozes and the Firstborn en lost/ctrl

Helmondse dancepop/R&B sensatie Klyne is 3FM Serious Talent

, Rens Peters

Muzieknieuws met o.a. nieuwe releases van Lookapony, Mozes and the Firstborn en lost/ctrl

Helmondse dancepop/R&B sensatie Klyne is 3FM Serious Talent

Rens Peters ,

De nieuwe releases van Eindhovense acts volgen elkaar de laatste dagen in razend tempo op. Binnen één week brachten zowel Lookapony als Mozes and the Firstborn hun langverwachte nieuwe singles uit. Daarnaast presenteert lost/ctrl zijn debuut EP op 25 februari in PopEi. Ook timmert het Helmondse duo Klyne hard aan de (internationale) weg en werd deze week uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Nieuwe single 'Forty Four' van Lookapony
Afgelopen zaterdag presenteerde Lookapony in de Effenaar zijn nieuwe single ‘Forty Four’. De track is geproduceerd door Raven Aartsen van Mozes and the Firstborn en is afkomstig van het nog te verschijnen debuutalbum. 'Forty Four' is ook voorzien van een video die mooi past bij de pakkende rammelrock van Lookapony. Maakte Lookapony in de video van voorganger ‘You Will Die’ Veldhoven onveilig, in de nieuwe video is de band op een aantal iconische plekken in Eindhoven te zien. Voor sommigen zal het een feest van herkenning zijn:

De single komt uit op cassette via Satan Records; een nieuw Eindhovens label dat vooralsnog in nevelen gehuld is. Het is wel bekend dat Lookapony bij het label betrokken is.

Mozes and the Firstborn kondigt 'Power Ranger' EP aan
Raven Aartsen is niet alleen druk met het produceren van andermans muziek, maar ook zijn eigen band Mozes and the Firstborn komt met nieuw materiaal. Deze week ging al bij 3voor12 Radio ‘Nowhere Bound’ in premiere. De nieuwe track, met opvallende nineties sound, is afkomstig van de vrijdag te verschijnen ‘Power Ranger’ EP. In het najaar volgt een volwaardig nieuw album. Gisteravond bracht Mozes and the Firstborn een bezoek aan Roosmarijn in 3voor12 Radio en speelde in de studio naast 'Nowhere Bound' de nieuwe nummers 'Marianne' en 'Justine'.

lost/ctrl presenteert debuut EP in PopEi
Op 25 februari presenteren de ‘nu-wavers’ van lost/ctrl hun debuut EP in PopEi. Volgens de band is op de EP “een flinke dosis dansbare depressie" te horen, "beïnvloed door bands als Joy Division, Editors en The Cure”. Dat dit bijzonder goed klinkt bewees lost/ctrl al tijdens hun livesessie in 3voor12/Eindhoven Café. De EP kwam tot stand met behulp van een crowdfunding campagne waarmee de band €5500 wist op te halen. En het geld is goed besteed; met behulp van producers Huub Reijnders (bekend van zijn werk met o.a. The Brahms en Kaiser Chiefs) en Thijs Lodewijk (o.a. bekend als bassist van Waylon en Stevie Ann) kwam de EP tot stand in de befaamde Mailmen en Wisseloord studio’s.

Klyne is 3FM Serious Talent
Zanger Nick Klein en producer Ferdous Dehzad mogen dan uit Helmond komen, het was nota bene de Britse muziekpers die het dancepop/R&B duo als eerste oppikte. BBC Radio-dj Annie Mac draaide hun debuutsingle ‘Paralyzed’ en sindsdien gaat het hard met Klyne. De single is inmiddels al bijna anderhalf miljoen keer op Spotify gedraaid. In januari maakte Klyne zijn live-debuut op Eurosonic/Noorderslag en Nederland lijkt nu ook overstag te zijn. 3FM riep het duo deze week dan ook terecht uit tot 3FM Serious Talent.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven