S.T. Cordell keert terug met ‘Reunion Europa’ op DIT festival

Exclusieve try-out zal plaatsvinden in Areafiftyone

Paul Knippenberg ,

In de afgelopen maanden waren er online al enkele tekenen van leven te vinden, sinds deze week is het zeker; S.T. Cordell gaat weer spelen. Het experimentele collectief dat dance maakt met gitaren zal een eerste show uitvoeren op het DIT festival, in Areafiftyone Skatepark.

S.T. Cordell is een muzikaal project van Woody Veneman, bestaande uit onder andere Paul van Hulten en Joshua van Iersel, allen uit Long Life Heads en Woody & Paul, aangevuld met Bob Dieleman en Thom Dubé van Het Droste Effect. De band speelde hoofdzakelijk in 2007 en 2008. Met vooral analoge instrumenten maakte S.T. Cordell destijds dansbare, repeterende, soms naar techno neigende muziek. Dit geluid zal in de huidige incarnatie van de band een nieuwe benadering krijgen. 

Uit de bovenstaande teaser is op te tekenen dat het herrezen collectief zich altijd al heeft laten inspireren door de cultuur van Europa en de betekenis van - muzikale - grenzen. Het nieuwe geluid heeft een extra dimensie gekregen doordat deze invloeden binnen ons continent de laatste maanden flink aan verandering onderhevig zijn. De stroom van vluchtelingen, en daarmee culturen en opvattingen die door en naar Europa trekt, zal zijn invloed op de huidige cultuur en de betekenis van grenzen hebben. De analoge dance lijkt hiermee een andere, uitheemse invalshoek te krijgen. Hoe dit precies gaat klinken blijft waarschijnlijk tot 15 mei een grote verrassing.    

Het optreden zal plaatsvinden in Areafiftyone Skatepark, tijdens het DIT festival. DIT festival beleefde vorig jaar zijn eerste editie op Strijp-S onder de naam; ‘editie 0’. Editie 1 zal zich tussen 13 en 15 mei afspelen, wederom binnen verschillende locaties op Strijp-S.