Plugged Festival op terrein TU/e groeit door en breidt uit: ook niet-studenten zijn uitgenodigd

O.a. Cairo Liberation Front, Fake Billy & The False Prophets en Adam & The Relevants geboekt voor studentenfestival

Patric Muris ,

Voor studenten van TU/e is het festival al jaren een begrip, maar voor de overige Eindhovenaren valt er nog wat te ontdekken: Plugged Festival, dit jaar voor de vierde keer gehouden op het Auditoriumveld op het terrein van TU/e. Ook dit jaar stelt het festival de deuren open voor alle festivalliefhebbers. Helemaal gratis en met een sterk muziekaanbod in een fraaie omgeving. Vandaag maakt de organisatie via 3voor12/Eindhoven de volledige line-up bekend.

Op 2 juni 2016 vindt Plugged Festival plaats, in het groen op het Auditoriumveld van de TU/e. Het gratis toegankelijke festival richt zich op talentvolle bands uit de regio, maar schroomt ook niet om buiten de provincies te shoppen voor een sterk affiche. Afgelopen jaren stonden onder andere Lookapony, Tamarin Desert, MOOON, lost/ctrl, The Heat, Grim Tim, LEFT en The Super Soakers al eens op het podium van Plugged Festival. Dit jaar ziet de line-up er als volgt uit:

Cairo Liberation Front
Adam & The Relevants
Fake Billy & The False Prophets
45ACIDBABIES
Moeders Mooiste
The Maraboos
Kid Calloway
The Ultra Magic Balloons

Afsluiter van het festival, dat door studievereniging CHEOPS wordt georganiseerd, is Cairo Liberation Front. Deze act is in samenwerking met Studium Generale – verantwoordelijk voor de culturele programmering van Gaslab – geboekt. In samenwerking met Café Altstadt is er dit jaar ook voor het eerst een afterparty georganiseerd. Het liveprogramma duurt tot middernacht, daarna kunnen de festivalbezoekers nog doorgaan in het café op Stratumseind, waar de Snaveldokters plaatjes zullen draaien tot diep in de nacht. Daar houdt de samenwerking met Café Altstadt niet op; ook de komst van Adam & The Relevants, een van de headliners, is mede door het muziekcafé mogelijk gemaakt.

Wat ooit is begonnen als een festival vrijwillig georganiseerd door een paar enthousiastelingen die van muziek houden, is inmiddels een behoorlijk evenement waar studenten getalenteerde alternatieve bands kunnen ontdekken. Het aantal bezoekers is de afgelopen jaren gestegen van 400 in 2013 naar 2000 afgelopen jaar. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel bezoekers welkom te mogen heten. Organisator Taeke Offringa: “Met de vierde editie van het Plugged Festival willen we een grotere doelgroep aanspreken en, naast de studenten, ook muziek- en festivalliefhebbers uit Eindhoven en omstreken bereiken. Met deze nieuwe doelgroep, een scherpe bierprijs, gevarieerde muziek van jonge bands en een DIY-uitstraling denken wij het aantal bezoekers verder te verhogen.”

Plugged Festival vindt plaats op 2 juni 2016, van 16.00 uur tot 00.00 uur, op het Auditoriumveld van TU/e. Entree is gratis.