Programma Speedfest #10 gewijzigd na wegvallen Eagles of Death Metal

Organisatie houdt zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Het programma van Speedfest #10 is na het wegvallen van Eagles of Death Metal (EODM) gewijzigd. EODM annuleerde afgelopen weekend zijn volledige Europese tour vanwege de aanslagen in Parijs. Er komt geen vervanger voor EODM, maar Peter Pan Speedrock zal hun plek op de Demolution Stage opvullen. Alle andere bands op dat podium zullen ook later beginnen. Uit respect voor EODM en ter nagedachtenis aan de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslagen in Parijs, houdt Speedfest zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte in het hele Klokgebouw.

Mede-organisator en Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen:
“We zijn nog steeds aangeslagen en ontdaan door de bizarre gruwelijkheden die er in Parijs zijn gepleegd. Het is onbevattelijk wat daar is gebeurd. We snappen heel goed dat Eagles Of Death Metal, die zijn merchandise-verkoper Nick verloor, de tournee heeft afgebroken. We gaan niet krampachtig op zoek naar een alternatief. EODM is immers niet zo maar een groep, maar een uniek en niet te vervangen fenomeen. Het voelt voor ons bovendien ook ongepast om op die plek nu een andere band neer te zetten. Uit diep respect voor EODM en ter nagedachtenis voor Nick en alle andere slachtoffers en hun nabestaanden, houden we zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte in het hele Klokgebouw. Dat tijdstip was namelijk de oorspronkelijke starttijd van de show van EODM. Daarna zullen wij als gastheer en mede-organisator zélf de ereplek van Speedfest bekleden. En reken maar dat we veel lawaai gaan maken om te laten zien dat we niet - nooit! - toegeven aan angst en terreur. Samen met 5000 andere rock motherfuckers gaan we een onvergetelijk mooi feestje bouwen om samen het leven te vieren.”

De aanpassing van het programma is vooral van toepassing op de Demolition Stage, waar EODM oorspronkelijk zou afsluiten. Op de andere twee podia (Wrecker en Thrashers) zullen de wijzigingen miniem zijn. De organisatie stelt tevens alles in het werk voor een maximale beveiliging en scherpt die vanwege de recente gebeurtenissen in Parijs komende zaterdag nog eens extra aan.

De jubileumeditie vindt zaterdag 21 november plaats in het Klokgebouw te Eindhoven.

Due to the horrible terrorist attacks in Paris last Friday night, Eagles Of Death Metal cancelled their whole European...

Posted by SPEEDFEST on Tuesday, November 17, 2015