Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juni 2015

Met o.a. Eindhoven Psych Lab, Naked Song Festival en The Black Marble Selection

Rob de Vries ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand juni, in chronologische volgorde:
 

1. Eindhoven Psych Lab | Effenaar| 5 en 6 juni
In het eerste weekend van juni is er genoeg te beleven in Eindhovens’ grootste podia. Zo strijkt, na het succes van vorig jaar, voor de tweede keer het Eindhoven Psych Lab in de Effenaar neer. Het hele gebouw zal in het teken staan van een zoektocht naar de beste moderne psych. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook in visuals en beeldende kunst wordt gezocht naar het psychedelische randje. In de grote en kleine zaal hoor je onder meer Moon Duo, Jacco Gardner, The Soft Moon, Bed Rugs, ZzZ en onze eigen Radar Men From The Moon. Nog een reden nodig om te gaan? De mannen van Van Moll schijnen met een bijzonder psychedelisch biertje aanwezig te zijn, Dougal betiteld. Belgisch Blond met cantharellen. Proost.

2. Naked Song Festival | Muziekgebouw Eindhoven | 6 juni
Voor wie het liever wat rustiger en vooral wat minder psychedelisch aanpakt, biedt Muziekgebouw Eindhoven een alternatief. Het Naked Song Festival is al sinds jaar en dag een autoriteit als het gaat om het boeken van de mooiste pareltjes in singer/songwriter land. Dit jaar staan onder meer James Vincent McMorrow en Pokey Lafarge als headliners op het podium. Die zagen we al eerder in Eindhoven op het podium dus zit de verrassing misschien wel in de andere namen op het affiche. Charlie Cunningham bijvoorbeeld, die onlangs nog mee toerde als voorprogramma van cultheld Rodriguez. Let ook op de Zweedse, dromerige Adna, het Belgische Eriksson Delcroix (van de Broken Circle Breakdown Bluegrass Band) en de authentieke cowboys die in Meneer Frits spelen. Zin in de buitenlucht? Op het terras staan de hele dag de beste Bluegrass bands voor je te knallen.

3. The Black Marble Selection | Altstadt | 19 juni
Vorig jaar, tijdens de popronde, overdonderde dit zestal vriend en vijand tijdens hun show in de Altstadt. Vanavond zijn ze terug als headliner en laten ze hun positieve mix van Rythm&Blues, Garage en Beatpop opnieuw door de kroeg op het Stratumseind knallen. Denk aan groovy riffs, de zon in je gezicht, wind door je haren en golven onder je surfplank. Het Eindhovense voorprogramma The Reaction maakt het sixties feestje compleet met hun moderne visie op werk van bands als The Who, Q65 en Small Faces.

4. Op de Tôffel Festival | Vierlingsbeek | 21 juni
In Vierlingsbeek vindt het Op De Tôffel Festival plaats. Oké het is niet in Eindhoven, maar Vierlingsbeek is wel degelijk Brabant. Bovendien is Op De Tôffel gewoon een heel erg leuk festival dat wij graag onder de aandacht brengen. De line up bevat namen als Emil Landman en Man From The South maar ook Palio Superspeed Donkey, The Deaf en Dope D.O.D. vind je in het pittoreske dorpje terug. Voor ieder wat wils dus, en het mooiste is nog dat het helemaal gratis is!

5. Effenaar ‘t Wasven | Wasven | 28 juni
Vorig jaar presenteerde de Effenaar voor de eerste keer een scala aan acts op een onontdekt plekje midden in de stad, bij ’t Wasven. Relaxte sfeer, fijne muziek, lekker eten, voetjes in het gras, je kent het wel: mini-festivalsferen. Prima plek om bij mooi weer je zondagmiddag door te brengen, begeleidt door de klanken van singer-songwriter Scarlet Mae, de One Man Blues Band van Tiny Legs Tim of van het experimentele viertal met de bijzondere naam PS: En Zo Is Het Leven.

Naast deze tips is er in juni natuurlijk nog veel meer te beleven in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.