Tsar Bompa en lost/ctrl live in 3voor12/Eindhoven Café

‘Kutherrie met Russische invloeden’ en nu-wave live in radioshow vanuit café PopEi

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Eens per twee maanden organiseert 3voor12/Eindhoven in samenwerking met PopEi en GlowFM 3voor12/Eindhoven Café, de radio-uitzending van 3voor12/Eindhoven live op locatie en voor iedereen gratis toegankelijk. Het is de gebruikelijke radioshow zoals die wekelijks op de dinsdagavond te horen is, maar dan in de gezellige setting van een café. Met de deur wagenwijd open voor iedereen die wel houdt van een doordeweeks verzetje met livemuziek. Tijdens de vorige edities speelden onder andere Mooon, Tamarin Desert en Hunting The Robot een kleine set, op 16 juni is het de beurt aan twee bands die in ieder geval één gemene deler hebben: Tsar Bompa en lost/ctrl.

Op 16 juni verruilt 3voor12/Eindhoven radio de studio van GlowFM weer eens voor PopEi en iedereen is welkom in het café. Ook deze editie is er weer livemuziek van twee talentvolle, opkomende Eindhovense bands. En die stellen we graag even kort voor:

Tsar Bompa
Ze omschrijven hun muziek zelf als kutherrie met Russische invloeden. Dat is bijna zelfrelativering door zelfspot. Enige zelfkennis met een knipoog is ook terug te zien in hun laatste release, ‘Songs That Your Mother Shouldn’t Hear’, zo’n twee weken geleden gepresenteerd in een chaotisch Stroomhuis. 3voor12/Eindhoven was erbij en zag een band die klinkt als Arctic Monkeys op een dieet van wodka, augurken en propaganda. Met een duidelijk Russische referentie. De band werkt aardig aan een gecultiveerde liveshow met dito status en de verwachting is dan ook dat het café te klein gaat worden op 16 juni.

lost/ctrl
De band schrijft zijn naam steevast met kleine letters. Is hier net als bij Tsar Bompa sprake van een vorm van bescheidenheid of zelfrelativering? We vragen het de band in 3voor12/Eindhoven Café. De gitarist, Koen Verhees, is in ieder geval een gemene deler. Hij kan voor beide shows op het podium van het café van PopEi blijven staan aangezien hij in beide bands speelt. De NU-WAVE die lost/ctrl maakt, wordt standaard in kapitalen geschreven. Met invloeden als Joy Division, Editors en The Cure is dat niet zo verwonderlijk. De band bestaat nog maar sinds 2014, maar heeft sinds dag 1 al de nodige ambities; zo verscheen begin dit jaar de videoclip van debuutsingle ‘Where Are We Heading’ en is een start gemaakt met het werken aan een debuutalbum. Die single was al eens te horen in 3voor12/Eindhoven radio toen de lost/ctrl het predicaat ‘band van het moment’ kreeg. Dinsdag bieden we je graag de liveversie aan.

Naast het bezoek, de livemuziek en de scoops, kun je natuurlijk ook weer de beste alternatieve muziek uit Eindhoven en ver daarbuiten verwachten; voor, tijdens en na de uitzending. Kom gezellig langs in het knusse café van PopEi en maak het allemaal live mee. Kan je er niet bij zijn, maar luister je wel graag mee? Zet dan om de gebruikelijke tijd je (internet)radio aan en stem af op GlowFM.

3voor12/Eindhoven Café vindt plaats op 16 juni 2015 in het café van PopEi. Deuren open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Uitzending: 21.00 uur – 23.00 uur. Entree: gratis.