Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2015

Met o.a. Club 3voor12/Eindhoven – de nieuwjaarsborreleditie, The Girl Who Cried Wolf en albumreleaseparty Afterpartees

Bart Jansen ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand december, in chronologische volgorde:

1. Club 3voor12/Eindhoven - de nieuwjaarsborreleditie | Effenaar | 9 januari
Wat is nu een betere manier om het jaar goed te beginnen dan met een muzikale nieuwsjaarsborrel? Drie talentvolle acts komen deze clubavond spelen: Long Life Heads, Tamarin Desert en Aidan. Long Life Heads maken prettige rock, garage met een pittige dosis bravoure. Verwacht geen Woody & Paul maar een totaal andere stijl zoals zanger Woody Veneman zelf zegt. De debuutplaat wordt naar verwachting in 2015 uitgebracht, in eigen beheer. De andere talentvolle band Tamarin Desert maakt een mix van garage en psychedelische rock en is een om in de gaten te houden. Het belooft een speciale show te worden want de band zal even een korte pauze inlassen omdat één van de leden vanwege studieperikelen afwezig is.  Aftrapper van de avond is de talentvolle Eindhovense singer-songwriter Aidan, die al eerder een goede show gaf tijdens het Stille Nacht festival. Aanrader voor de fans van Ben Howard en Mumford & Sons.

2. The Girl Who Cried Wolf en Elvin Usidame (Hunting The Robot) | Altstadt | 10 januari

Er is weer een ambitieuze talentvolle band uit ons buurland die de grens overkomt: The Girl Who Cried Wolf. Deze vijfkoppige band maakt donkere, melodieuze en intieme muziek die sterk doet denken aan bands als Portishead, Wovenhand, Balthazar en TV on The Radio. In België is de band al opgepikt door Studio Brussel en eerder stond de band ook al op het Incubate festival in Tilburg. De opener van de avond is de talentvolle zanger-gitarist Elvin Usidame, die we ook kennen als de frontman van Hunting The Robot. Vanavond zal hij een mix van eigen materiaal en moderne covers voorschotelen.

3. Albumreleaseparty Afterpartees | Area 51 | 23 januari
De gruizige band Afterpartees uit Limburg zal vanavond zijn eerste debuutplaat getiteld ‘Glitter Lizard’ releasen op het kwaliteitslabel van Excelsior.  Na al vele succesvolle voorprogramma’s bij o.a. Traumahelikopter en Mozes and the Firstborn is het nu tijd dat de band op eigen benen gaat staan. Vanavond in Area 51 zal de band een heuse ‘albumreleaseparty’ show geven die helemaal in het teken staat van aanstekelijke glamrock poptunes met een dosis garage. Kom op tijd want ook de support-acts Mountain Bike en Mooon zijn de moeite waard om te bekijken.

4. Andy Burrows | Effenaar | 24 januari

Voorheen nog de drummer van de Britse band Razorlight, nu alweer met tweede soloalbum op zak speelt Andy Burrows een intieme set in de kleine zaal van de Effenaar. Dat de Brit over aardig wat talent beschikt is al langer bekend. Zo schreef hij de monsterhit ‘America’ van zijn vorige band Razorlight en werkte hij al mee aan het succesvolle muzikale project Smith & Burrows samen met Tom Smith van Editors. De laatste keer in de Effenaar was het concert uitverkocht en dat zal 24 januari vast niet anders zijn. 

5. Funeral For a Friend | Dynamo | 26 januari

Voor een dosis goede post-hardcore is Dynamo met de band Funeral For a Friend de plaats bij uitstek. De Welsche band presenteert zijn nieuwe album ‘Casually Dressed & Deep In Conversation’ voor het eerst in Nederland. Naast de klassiekers staat de avond ook in het teken van nieuw materiaal. Support wordt verzorgd door No Bragging Rights en Fjort.

Dit zijn onze favoriete agendatips, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven deze maand. Kijk in de Uitkrant van Uit In Eindhoven voor alle culturele events die in januari plaatsvinden in Eindhoven.