Rockcafés Stratumseind en Dynamo organiseren gratis rockfestival: Rocktocht Eindhoven

Onder andere Grim Tim, Cheap Thrills en Orange Maplewood op het flinke affiche

Patric Muris ,

Café The Jack, De Kram, Kafee Aloys, Café Altstadt en Dynamo organiseren volgende maand een gratis festival met heel veel bands uit Eindhoven en omgeving. En enkele van daarbuiten. De nadruk ligt op alternatieve bands, die ook niet zouden misstaan op de reguliere programmering van de muziekcafés. Onder andere Grim Tim, Cheap Thrills en Orange Maplewood spelen op het festival dat zich verspreidt over de verschillende locaties van de deelnemende kroegen en poppodium Dynamo. Een soort lokale Popronde dus, maar dan met de nadruk op het stevigere gitarenwerk.

Op 8 februari 2015 vindt op Stratumseind een rockfestival plaats dat zich verspreidt over vijf locaties: de cafés van de organiserende kroegen The Jack, De Kram, Kafee Aloys, Café Altstadt en poppodium Dynamo. Ook 040Rocks, Eindhoven Rock - Metal Company (E.R.M.C) en Dynamo Metal zijn betrokken bij de organisatie. Het initiatief draagt evenals de opening van de Oude Rechtbank en Tuchthuis, waar regelmatig livemuziek en andere culturele events worden geprogrammeerd, bij aan een ‘ander Stratumseind’. Naast de après ski en het reguliere borreluur van de meeste kroegen is er op de kroegenstraat ook steeds meer te vinden voor de cultuurliefhebber. Op de Facebook-pagina van Rocktocht Eindhoven staat precies vermeld wat de bezoeker van het festival kan verwachten:

“Verwacht een middag en avond waar de gitaren gieren en drums de sneeuw van de daken dreunen. Een avondje waar je van kroeg naar kroeg kan, al dan niet met een warme drankje. Je brilglazen aanslaan van de warmte in de kroeg en je oortjes weer warm worden geblazen door een 15 rock- en metal-bands.” 

De gehele line-up van Rocktocht Eindhoven:

Shadowrise
Paramatman
Crimson River
The Tambles
Magnetic Spacemen
The Black Water Experience
Junk Yard Safari
INK
Orange Maplewood
Grim Tim
Tarantino
Meet The Storm
Delirium
Indian Askin
Cheap Thrills

Het tijdschema staat hiernaast afgebeeld.

Voorafgaand aan Rocktocht Eindhoven is er eerst een open dag van Metal Factory in Dynamo. De afterparty zal plaatsvinden in de Altstadt. Rocktocht Eindhoven vindt plaats op 8 februari 2015 en begint om 12.00 uur in Dynamo. Het festival eindigt zo'n twaalf uur later in Café Altstadt, al is er geen echte eindtijd bekendgemaakt. Entree: gratis.