Macro(nizm) viert vijftienjarig jubileum met cassetterelease en reünieshow

Rapper, schrijver en theatermaker voor één keer weer even Macronizm

Patric Muris ,

Rapper, schrijver en theatermaker Marco Martens (Macro) staat vijftien jaar op het podium en dat wordt gevierd met een release en een jubileumfeest. Martens stond de afgelopen 15 jaar onder verschillende namen en binnen verschillende disciplines op het podium. Het meest bekend werd hij als Macronizm. De samenvatting van de afgelopen vijftien jaar wordt als een soort best of gemixt op cassette door DJ Native. De cassette wordt, met artwork, geëxposeerd in Kelderman en van Noort. Daar wordt ook het jubileum gevierd. En de rapper beklemtoont: “Het wordt een eenmalig ding.”

Op 7 maart spelen Macro, Che & DJ Native een reünieshow in Kelderman en Van Noort, ter ere van het vijftienjarig jubileum van rapper Marco Martens, beter bekend als Macronizm. En later De Nuance, waarvoor hij samenwerkt(e) met producer Royal with Cheese. Momenteel treedt Martens op als rapper en dichter in de literaire en muzikale voorstelling HARM.

De afgelopen vijftien jaar hebben veel hoogtepunten opgeleverd volgens Martens. Als hij dan toch één echt memorabele avond moet noemen, kiest hij voor de albumpresentatie van ‘Alter Ego’ waarmee hij de kleine zaal van de Effenaar goed gevuld kreeg. Later stond hij er nog een keer, toen onder het alias De Nuance, op Club 3voor12/Eindhoven. De vijftien favorieten onder de releases worden gepresenteerd op de jubileumrelease ‘Vijftien’: een cassette met een overzicht van vijftien nummers die Martens maakte met o.a. Macronizm en De Nuance. De tape is gemixt door DJ Native en verschijnt in een oplage van vijftien stuks, ieder voorzien van uniek artwork. Hiervoor werkte Martens samen met kunstenaars DEES, Bert De Geyter, Nina Fernande, Def Penco, Arie de Vroed, Today Designers, Rik van Iersel, SmooveBusiness, Studio Ergh, Anneke Verest Bax, Studio Het Mes, Jos Van Der Linden, JPK, Danny van der Laan en Ckoe.

De werken (tape + artwork) worden van 5 t/m 8 maart geëxposeerd en geveild in Kelderman En van Noort in Eindhoven. De opbrengsten gaan naar een goed doel dat nog niet bekend is gemaakt.

Het jubileumfeest in hetzelfde Kelderman en van Noort wordt opgeluisterd door gastoptredens van diverse bevriende artiesten en dj’s, waaronder Daniel Calder en Mill. Datum: 7 maart. Aanvang: 20.00 uur. De entree is gratis.