James Vincent McMorrow, Pokey LaFarge, Wood Brothers, Wendy McNeill en meer naar Naked Song 2015

Singer-songwriterfestival van Effenaar en Muziekgebouw maakt eerste namen bekend

Patric Muris ,

De eerste namen van singer-songwriterfestival Naked Song, editie 2015 zijn bekend. Het festival dat op 6 juni plaatsvindt in het Muziekgebouw heeft als traditie grote nationale en internationale acts zo fragiel mogelijk op te laten treden. Vorig jaar maakte Eels grote indruk op het festival, de jaren ervoor stonden onder andere Xavier Rudd, Tindersticks, Ane Brun en Agnes Obel op hun kwetsbaarst in het Muziekgebouw. James Vincent McMorrow is de headliner in 2015, maar er zijn nog heel wat meer namen bevestigd. 3voor12/Eindhoven zet ze op een rijtje.

Dit zijn de eerste namen van de editie van 2015, die verspreid over meerdere zalen van het Muziekgebouw zullen optreden:

James Vincent McMorrow
Pokey LaFarge
Wood Brothers
Wendy McNeill
Aidan Knight
Chris Smither
Dust Bowl Revival
Eriksson Delcroix
Luke Jackson
Wink Burcham

Er zullen nog meer namen volgen, binnen diverse genres waaronder pop, americana enfolk. Naast de vele akoestische sets zal het Effenaar-podium ook dit jaar tegenwicht bieden door wat meer uptempo acts te boeken voor de foyer op de tweede verdieping. Hier speelden vorige edities bijvoorbeeld Vetiver en Ewert and the Two Dragons allesbehalve akoestisch. Bij goed weer zal ook het terras weer geopend worden voor live-acts zodat echt iedere plek van het Muziekgebouw gevuld is met livemuziek van singer-songwriter-acts. 3voor12/Eindhoven zal ook dit jaar weer aanwezig zijn om live verslag uit te brengen.
 
Naked Song vindt plaats op 6 juni 2015. Aanvang: 16.00. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten €39,- per stuk.