Jaarmix van 2014 in 3voor12/Eindhoven radio: non-stop de beste Eindhovense songs van afgelopen jaar

In juni 2014 was er de tussenstand, nu is er de eindstand

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Het is een jaarlijks terugkerend item geworden: de Eindhoven megamix. Een uur lang, non-stop, alleen maar kwaliteitsliedjes uit Eindhoven in het wekelijkse radioprogramma van 3voor12/Eindhoven. Het zijn vaak de favorieten van de redactie van dat moment. Dat momentum betreft nu een heel jaar, want de megamix van woensdag 7 januari 2015 laat de beste liedjes van 2014 horen. Het is de eindlijst geworden van een mooi muziekjaar waarvan in juni al een tussenstand werd uitgezonden. De meeste nummers hebben de tand des tijds doorstaan, maar door sterke nieuwe releases van o.a. Man From The South, Nouveau Vélo en ZES was het onvermijdelijk dat een paar nummers plaats moesten maken. En dat is gebeurd. Bekijk hieronder de eindlijst en luister woensdag mee om nog een laatste maal na te genieten van een goed Eindhovens muziekjaar.

De vraag naar de favoriete nummers uit Eindhoven in 2014 is aan de gehele redactie van 3voor12/Eindhoven voorgelegd. Schrijvers, fotografen, eindredacteuren en andere betrokkenen stuurden hun keuze in. Hieronder is het resultaat te vinden. We hadden de mix graag nog in 2014 uitgezonden, maar zowel kerst als oud en nieuw gooiden roet in het eten. Awel, nagenieten kan altijd.

Playlist Eindhoven megamix 2014, de eindlijst:

A Million Squeeks Will Do You No Harm - Oh My Bottomless Pit Of Despair 05:25
Bells of Youth – She Said/He Said 03:19
Grim Tim - New Blues 03:25
Guillaume Finta - Fall Down Slowly feat. Diede Claesen 04:19
Hunting The Robot – Day In The Whale 04:41
Iris Penning – Jong En Dwaas 03:26
Kovacs - My Love 03:57
Man From The South – Thea 04:21
NIKOO – Jesse 02:35
Nouveau Velo - Turning Away 02:40
Radar Men from the Moon – Surrealist Appearance 05:36
Why Tony - All the Kids 03:28
Wolfskop – The Man Behind The Gun 05:19
ZES - Do It Again 04:32

Wie de vergelijking wil maken met de tussenstand van juni vorig jaar, kan de lijst van toen erbij pakken. Ad van Meurs, Call It Off, LEFT, Lookapony, Miggs de Bruijn en No Waves & Sunrays hebben het tweede deel van het jaar niet overleefd, maar als wordt gekeken wie daarvoor zijn teruggekomen (A Million Squeeks Will Do You No Harm, Grim Tim, Kovacs, Man From The South, Nouveau Vélo en ZES) is niet bepaald aan kwaliteit ingeboet. Noch aan diversiteit, want hiphop, garagepop en punkpop verdwijnen dan wel uit de megamix, maar daarvoor zijn weer ambient, bluesrock en Americana teruggekomen. Blijft het toch nog een heel gevarieerde lijst, met alleen maar muziek uit Eindhoven.

De Eindhoven megamix wordt aanstaande woensdag integraal – en in bovenstaande volgorde – uitgezonden in het tweede uur van 3voor12/Eindhoven radio. Tune dus in om 22.00 uur om in één keer helemaal bij te zijn van het beste wat de Eindhovense muziekscene te bieden heeft; van ambient tot aan singer-songwriter en van noisepunk tot aan spacerock. Een uur eerder is 3voor12/Eindhoven radio er overigens ook al op Glow FM, dan met de reguliere uitzending met ook de leukste muziek ver buiten Eindhoven, de laatste nieuwtjes, een muziekagenda, concerttips en meer!