Kovacs presenteert wereldwijde release debuutalbum in Effenaar

Succesjaar 2014 krijgt zijn kers op de taart in voorjaar 2015

Patric Muris ,

Wat was 2014 een geweldig jaar voor (Sharon) Kovacs. Aangevoerd door hitsingle ‘My Love’ stond de zangeres met band op de hoogste plek in de hitlijst, onder het kopje high rotation bij de radiostations en op de grootste en mooiste festivals van Nederland waaronder North Sea Jazz en Lowlands. Met enkel een debuut-EP als discografie werden diverse talent-awards gewonnen waaronder die van Radio 6 en 3FM. 2015 wordt het jaar dat talent omgezet wordt in de status van wereldster met de release van het langverwachte debuutalbum.

En de presentatie daarvan vindt plaats in de Effenaar, ‘gewoon’ in thuisstad Eindhoven. ‘Shades Of Black’, zo luidt de titel van het debuutalbum van Kovacs dat via Warner Music wereldwijd wordt uitgebracht. Het bijzondere verhaal achter de excentrieke zangeres en haar even plotselinge als grote succes is mooi verteld in de documentaire ‘Wolflady’ waarmee de internationale bekendheid al een beetje op de muziek vooruitliep.

Of het debuutalbum eenzelfde intense sound heeft als de debuut-EP moet blijken, live is Kovacs haast altijd memorabel. Ze stond vorige maand op Noorderslag waar een top-5-notering werd binnengehaald als een van de beste optredens van het grootste showcasefestival van Nederland. Momenteel toert de zangeres met band door Europa. Gisteren liet ze verheugd weten dat twee Duitse shows, in Hamburg en Berlijn, al zijn uitverkocht.

Kovacs was uiteraard ook al diverse malen in Eindhoven te zien; op zomerfestival Versche Vangst en onlangs nog op winterfestival Stille Nacht, maar waarschijnlijk nog nooit zoals op 2 april in de Effenaar waar het debuutalbum officieel wordt voorgesteld. De voorverkoop van de albumpresentatie start op 7 februari 2015. Kaarten kosten €15,- per stuk en zijn te verkrijgen via de kassa van de Effenaar en Ticketmaster.nl.