Festivalnieuws: nieuwe namen STRP, Naked Song en Nirwana Tuinfeest 2015

O.a. Dropkick Murphy's en Typhoon voor de een, Boddika en ZES voor de ander

Patric Muris ,

Het aantal grote festivals in Eindhoven en omgeving is talrijk dit jaar. STRP houdt zijn biënnale in het Klokgebouw, Hit The City zal terugkeren in en rondom de Effenaar en ondertussen blijven festivals als Cross-Linx, Naked Song, Eindhoven Psych Lab en Nirwana Tuinfeest gewoon jaarlijks terugkeren. Dus ook in 2015. De drie grootste kwamen allen met nieuwe namen naar buiten. 3voor12/Eindhoven zet ze op een rijtje.

De festivalupdates, in chronologische volgorde waarin de festivals plaatsvinden:

STRP
Om de twee jaar verandert het Klokgebouw in een van de grootste indoor dancefestivals van Nederland, met naast muziek ook veel aandacht voor technologie; STRP houdt dan zijn tweejaarlijkse editie. Het festival duurt dit jaar van 20 tot en met 29 maart, met op 21 maart STRP Dance Night. Voor die avond werden eerder al onder andere THE GASLAMP KILLER, Factory Floor en Kaytranada bevestigd, vandaag voegde de organisatie daar nog de volgende namen aan toe: Boddika, Actress, Vessels, ZES en Cold Void & Plus Instruments.

Naked Song
Het grootste singer-songwriterfestival van Nederland bevestigde vorige maand James Vincent McMorrow als headliner van de eerste rits namen. Een sterke outsider is Gavin James die afgelopen week werd toegevoegd aan het affiche. De singer-songwriter heeft momenteel een monsterhit met ‘The Book Of Love’. Het nummer werd in de live-uitvoering als single uitgebracht waarmee de zanger alvast heeft laten horen wat bezoekers van zijn concerten kunnen verwachten. Alle eerder bekendgemaakte namen voor het festival dat op 6 juni plaatsvindt in het Muziekgebouw vind je hier.

Nirwana Tuinfeest
Ook Nirwana Tuinfeest kwam afgelopen week met nieuwe namen en wat voor een; het festival had al een sterke programmering met o.a. Blaudzun, Dog Eat Dog, Fiddler’s Green en Di-Rect, maar voor de jubileumeditie van 40 jaar Nirwana Tuinfeest wordt nog veel groter uitgepakt. The Dropkick Murphy’s. Typhoon, Blood Red Shoes, Gogol Bordello en John Coffey zijn onder andere aan de line-up toegevoegd. Dat wordt weer een uitverkocht huis daar in Lierop, op 21 en 22 augustus. Kijk voor alle namen van Nirwana Tuinfeest 2015 op de site van het festival.