COMBAT CAT pakt uit met presentatie band én videoclip in Tuchthuis

Ook het voorprogramma is een nieuwkomer met oude bekenden

Paul Knippenberg ,

Aanstaande vrijdag presenteert de kersverse Eindhovense band COMBAT CAT zich voor het eerst tijdens een show in ’t Tuchthuis. Bij een bandpresentatie zal het niet blijven: De videoclip die voor de eerste single werd geschoten gaat eveneens in première. Naast COMBAT CAT zal ook G.F. Kennan optreden. De elektronica-act is een zijproject van enkele leden van capcap... cap dat het voorprogramma verzorgt van COMBAT CAT.

COMBAT CAT bestond lange tijd enkel uit zangeres Vera Dirkx en drummer Wouter Mollen. Het duo, dat al samen speelde in Digital Orchestra begon twee jaren geleden samen nummers te schrijven en demo’s op te nemen. De samenwerking werkte wonderwel, en na enige tijd ontstond de band COMBAT CAT.
 
De bandleden beschrijven de sound van COMBAT CAT als een grote, meeslepende muzikale trip voorzien van melancholische vocalen en sterke melodieën. Om dit geluid live te brengen zal het tweetal worden aangevuld door drie muzikanten.
Lang hebben ze niet hoeven zoeken, want maar liefst twee leden speelden ook al in Digital Orchestra. 
 
Veel dezelfde mensen, maar een heel andere band. Er is bewust gekozen voor een nieuwe uitstraling en een andere bandnaam. Het project COMBAT CAT is duidelijk een nieuwe weg ingeslagen, en dat wordt ook onderschreven door de twee oprichters. Ze zien COMBAT CAT als een totaal ander concept en vermijden dan ook het liefst associaties met Digital Orchestra.
 
Het resultaat van twee jaar schrijven, repeteren en opnemen is vrijdag voor het eerst live te horen. Bij een bandpresentatie zal het op deze avond niet blijven; de nieuwbakken act presenteert ook nog eens een videoclip. Debuutsingle ‘Another Run’ werd voorzien van beelden en krijgt op de avond van de bandpresentatie eveneens zijn première.
 
De bandpresentatie en videocliprelease van COMBAT CAT vindt op vrijdagavond 27 februari plaats in ’t Tuchthuis op Stratumseind. Het voorprogramma wordt verzorgd door G.F. Kennan, een goed bijpassende act met onder andere Thijs Brok en Job Huberts, respectievelijk de drummer en gitarist van capcap... cap. Entree: gratis.