Tamarin Desert met releaseplannen naar Noorderslag

Eerder al Fresku bevestigd voor showcasefestival

Patric Muris ,

Na Fresku is vandaag een tweede Eindhovense act aan het programma van Noorderslag toegevoegd: Tamarin Desert. Het nieuws komt voor zowel vriend als vijand als een verrassing, maar dat maakt het zeker niet minder heuglijk voor de jonge psychedelische rockband die meer nieuws heeft.

Tamarin Desert maakte het nieuws dinsdagavond onder embargo bekend aan 3voor12/Eindhoven waardoor een interview werd afgenomen. Dat gesprek ging vooral over de hoogtepunten van 2015, maar het nu al grootse hoogtepunt van 2016 kon niet onvernoemd blijven. Vandaag heeft het festival de band officieel aangekondigd en mag het nieuws, dat de band zelf ook nog maar amper kan bevatten, naar buiten. Dat Fresku er met zijn oeuvre en recente release – ‘Nooit Meer Terug’ staat, is niet zo vreemd, maar dat Tamarin Desert zich met enkel twee singles op het hoofdpodium van de Europese muziekscene mag presenteren is toch wel vrij bijzonder. De succesvolle Popronde-reeks (met bijna 20 shows) en de dinsdag aangekondigde release van de debuut-EP voor het voorjaar 2016 (waarover binnenkort meer) worden als belangrijkste mogelijke verklaring gegeven. “We konden het haast niet geloven, maar hebben er een avond goed op gezopen”, laat de band verheugd weten.
 
Tamarin Desert staat met een nieuwe liveset op Noorderslag, op 16 januari in de Oosterpoort in Groningen. Op 4 december kun je Tamarin Desert ook een stuk dichter bij huis zien, samen met PAUW in de Effenaar.