Eindhoven Metal Meeting: de tips van 3voor12/Eindhoven

Conan, Ahab, Heretic, Winterfylleth en Behemoth mag je absoluut niet missen

Guido Segers ,

Donkere wolken pakken zich al langzaam samen boven de Effenaar. Het is weer bijna tijd voor de Eindhoven Metal Meeting. Elk jaar trekken er in zwart gehulde hordes naar het poppodium om van de crème de la crème van de metal scene te genieten. Het aanbod is altijd enorm, daarom tipt 3voor12/Eindhoven alvast vijf krenten uit de pap.

Ahab

In de doom scene is Ahab een gevestigde naam. De band met nautische thema’s, al af te lezen is aan de bandnaam, bracht in 2015 nog een prachtig album uit met de titel ‘The Boats of the Glen Carrig’. Net als bij de voorgaande platen is het album gebaseerd op een literair werk. Ahab brengt loodzware doom met opvallend veel prachtige, cleane partijen. De Duitsers beginnen langzaam maar zeker naar de top van hun genre te klimmen en zijn zeer de moeite waard om live mee te maken. 
 

Winterfylleth

Ze spelen dan wel in december (Winterfylleth is Oud Engels voor oktober), maar de muziek van deze Britse black metal band kan altijd bekoren. Waar de Amerikaanse black metal vooral met het ‘Cascadian Black Metal’ gooit als het om een organisch door de natuur geinspireerd geluid gaat, doen deze mannen dat al jaren op een meer Britse manier. In tegenstelling tot de traditie in het genre klinkt de band live warm en meeslepend. De albumhoezen sluiten prima aan bij de verhalen die de band vertelt. Dit jaar toerde de band voor het eerst als headliner door het Verenigd Koninkrijk, met Voices als support.
 

Conan

In de stoner en doom wereld is Conan tegenwoordig een begrip. En dat is knap, want zo lang bestaat de band eigenlijk nog niet. Sinds 2006 timmeren de heren aan de weg. Een duistere, rotsachtige weg vol barbaren, strijdgeweld en bloedvergieten; de favoriete thema’s van de band. Begin volgend jaar zal een nieuw album verschijnen, dus verwachten we op de EMM al enkele nieuwe tracks vol donkere, lage riffs die de Effenaar zal laten schudden op zijn grondvesten. 
 

Heretic

Eindhoven’s eigen satanische sleaze rockers staan dit jaar op de Eindhoven Metal Meeting met een nieuwe plaat op zak. De band speelt altijd met een enorme drive en maakt van ieder optreden een feest. Heretic krijgt live zelfs mensen mee die niet van metal houden, al zullen er van dat soort echter weinig op de Eindhoven Metal Meeting rondlopen.
Onlangs werd de goede reputatie van de band nogmaals waargemaakt in het voorprogramma van D.R.I. Wil je meer weten over Heretic, lees dan hier ons interview met de band. 
 

Behemoth

Eigenlijk is er geen toelichting nodig bij deze band, de absolute headliner van het festival en één van de meest imposante acts uit de scene. De band rondom Adam ‘Nergal’ Darski was tijdelijk uit de running, nadat de zanger opgenomen werd met leukemie. Na een lang traject staan de mannen alweer een tijdje op het podium en wisten ze vriend en vijand omver te blazen met ‘The Satanist’ in 2014. Met hernieuwde energie gaat dit zeker een overweldigende show worden. 

Er zijn nog tickets te koop voor Eindhoven Metal Meeting. De prijs voor een dagticket is €45,-. Een combiticket kost €80,-. De zevende editie van de Eindhoven Metal Meeting zal plaatsvinden op 11 en 12 december in de Effenaar.