We Are Electric maakt eerste 10 namen bekend met o.a. Netsky live, Tchami, Baauer en Joris Voorn

Na drie uitverkochte edities keert We Are Electric op 14 november terug naar het Klokgebouw

Rens Peters ,

Sinds het debuut van We Are Electric in 2013 is het elektronische muziekfestival onverminderd populair. Na twee succesvolle edities in het Klokgebouw besloot de organisatie zelfs uit te breiden naar een grotere outdoor locatie in Eersel, waar het festival in juni plaats vond. Alledrie de edities waren op voorhand uitverkocht. Op zaterdag 14 november 2015 keert We Are Electric terug naar de industriële omgeving van het Klokgebouw. Vandaag kondigde het festival de eerste tien namen aan.

Verdeeld over drie karakteristieke zalen van het Klokgebouw kan men los gaan op de volgende namen: Netsky live, Tchami, Baauer, Joris Voorn, Camo & Krooked, What So Not, Dekmantel Soundsystem, Secret Cinema, Kuenta I Tambu en Arjuna Schiks. Zoals we van het festival gewend zijn is de line-up weer een mix van drum ’n bass, trap, techno, house en andere dance stijlen. Meer acts volgen binnenkort.

Een van de grote headliners is het Belgische drum ’n bass fenomeen Netsky, die afgelopen zaterdag het hoofdpodium op Pukkelpop mocht afsluiten. De Franse housepredikant Tchami brengt dan weer de beste future house die je maar kunt bedenken: diep en dansbaar. Baauer is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn Harlem Shake (47 miljoen views op Youtube), maar deze trap and bass-held staat ook garant staat voor energieke optredens vol maffe mixen en andere partybangers. 3voor12 noteerde afgelopen weekend tijdens zijn Lowlands show met Boys Noize: “Het lijkt wel alsof er een Boeing 767 naast de Bravo landt, zo massief zijn de basdrops”. Dus dat belooft wat. Ook de messcherpe techno van Joris Voorn, met uitstapjes naar diverse andere dancestijlen, is toegesneden op het publiek dat niks anders wil doen dan dansen.

Early Birdtickets voor We Are Electric zijn uitverkocht. Momenteel zijn er nog Regular Tickets (€ 35,-) beschikbaar. Daarna zijn nog de Late Tickets (€ 39,-) te koop. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van We Are Electric.