Tamarin Desert brengt eerste officiële release uit en viert dat in Area51

‘Fool’s Last Stand’ gratis te downloaden via Bandcamp

Patric Muris ,

In 2014 werden wat demo’s online gezet; die bezorgden Tamarin Desert al een kleine sessie in 3voor12/Eindhoven Café. De band maakte mensen nieuwsgierig. En hongerig. Toen de serieuze plannen gepresenteerd werden voor 2015 boekte 3voor12/Eindhoven de band opnieuw, maar ditmaal voor een plek op de showcase in de Effenaar. Daar, op Club 3voor12/Eindhoven, werd de band gepresenteerd als ‘een van de bands uit Eindhoven en omgeving die het gaat maken in 2015’. Nu is er de eerste single met een heuse releaseparty en een aardige fanbase. Het jaar is nog vrij pril, maar het lijkt erop dat de band onze woorden waar gaat maken.

Dat de band steeds populairder wordt in Eindhoven en omgeving blijkt wel uit het grote aantal mensen dat zich al heeft aangemeld voor de releaseparty van de eerste officiële release. Die vindt, heel toepasselijk – net als zo'n beetje alle psychedelische shows daar of in het Stroomhuis, plaats in Area51. Maar liefst twee voorprogramma’s (Thalamus en YAWNS) en een dj-set van generatie- en soortgenoot Lookapony zijn aan het programma toegevoegd om de eerste single te vieren. Beluister hem hieronder om alvast in de stemming te komen.
 
Mede door de aangekondigde release begint de band aardig in een buzz te raken die ook na volgende week vrijdag nog wel even zal aanhouden. Zo laat de band weten bezig te zijn met boekingskantoor Lexicon Bookings dat naar verwachting binnenkort enkele fraaie shows aankondigt. Ook een tweede release staat al in de planning, voor halverwege de zomer. Roel Blommers van Rock ’N Roll Support is gevraagd om zich met de productie te bemoeien.

Maar eerst is er de release van debuutsingle ‘Fool’s Last Stand’ die in een zeer gelimiteerde oplage van dertig stuks op cassette zal verschijnen, bij Barreuh Records. De cassettesingle zal op 17 april bij de releaseparty in Area51 te verkrijgen zijn. De digitale release is vandaag. Over de rest van de avond van de singlepresentatie laat de band het volgende weten:

“We hebben support van Thalamus, een psych/wave/dreampop band en YAWNS (BE) komt langs als special guest. Die mannen maken onwaarschijnlijk goede, interessante muziek die zweverig is maar toch power en punch heeft. Knappe combi! Wij zijn in ieder geval fan en suuuperblij dat ze komen spelen! Lookapony doet voor de gelegenheid een dj-set met psych en snoeiharde garage zoals we dat van de mannen gewend zijn. De entree bedraagt vijf euro. De deuren gaan om 20.00 open en het plan is in ieder geval om er geen vroeg-naar-bed-avond van te maken!"