3voor12/Eindhoven zoekt eindcoördinator

Muziekliefhebber die graag organiseert gezocht!

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

3voor12/Eindhoven is hét crossmediale muziekplatform van Eindhoven en omgeving. Het is de Eindhovense tak van 3voor12, die in tekst, beeld, maar ook via de radio en een showcase in de Effenaar laat zien wat er in deze bruisende regio op muziekgebied gebeurt. De focus ligt daarbij op lokale artiesten en evenementen, maar ook de grote festivals van internationale allure worden altijd met veel plezier meegepakt. Dat vergt nogal wat organisatie. Door het vertrek van hoofdredacteur Patric Muris wordt een nieuwe eindcoördinator gezocht.

3voor12/Eindhoven is de almaar groeiende Eindhovense lokaalafdeling van VPRO’s muziekportal 3voor12. Naast een site vol recensies, interviews, sfeerverslagen en andere muzikale content, is er een wekelijks radioprogramma op Glow FM, een tweemaandelijks radio-event met livemuziek in het café van PopEi, een regelmatig georganiseerde showcase in de vorm van een clubavond in de Effenaar en een Soundcloud-kanaal, dat nog wat in de kinderschoenen staat. 3voor12/Eindhoven is de afgelopen jaren gegroeid naar een plek in de top vijf van de populairste 3voor12 Lokaalsites waarvan er in totaal zestien zijn, verspreid over het hele land.

De kernredactie van 3voor12/Eindhoven is per direct op zoek naar een nieuwe eindcoördinator die enkele uren per week (naar eigen inzicht in te delen) op vrijwillige basis aan het organisatorische roer van deze 3voor12-lokaalsite wil staan. De taken bestaan voornamelijk uit organisatorische werkzaamheden waarbij contacten worden onderhouden met de redacteuren zodat zij in staat worden gesteld hun redactiewerkzaamheden uit te voeren. Denk aan het afstemmen van de werkzaamheden van een fotograaf en een schrijver bij een concertrecensie, ervoor zorgen dat relevante persberichten worden opgepakt en het plannen van een live (festival)verslag op locatie. Het is de rol van die welbekende spil in het web dus. Daarbij wordt de eindcoördinator ondersteund door de kernredactie die zich voornamelijk met de koers van 3voor12/Eindhoven bezighoudt.
 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de kernredactie van 3voor12/Eindhoven om eens in gesprek te gaan over welke rol precies is weggelegd voor de eindcoördinator en wat 3voor12/Eindhoven hem, of haar natuurlijk, te bieden heeft. Daar is aardig wat bewegingsruimte in. Wellicht al bekend, maar anders goed om te weten: 3voor12/Eindhoven is een organisatie die geheel draait op vrijwillige inzet. Een financiële vergoeding kan dus niet geboden worden, maar wel heel veel ander moois. Niet voor niets bestaat de redactie uit zo’n 25 enthousiaste vrijwilligers!

Geïnteresseerde kandidaten worden verzocht een mail te sturen naar de kernredactie van 3voor12/Eindhoven. Die is te bereiken op: kernredactie@3voor12ehv.nl. Vergeet niet ook even je CV toe te sturen. Hopelijk tot snel!