Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2015

Met o.a. Cassette Festival, XO, Dynamo Metalfest en Cosmonauts

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand juli, in chronologische volgorde:

1. Cassette Festival | Effenaar| 4 juli
De organisatoren van Heibel, Nachtdieren en Café Tuesday hebben de handen ineen geslagen om een nieuw festival op te zetten. Op zaterdag 4 juli zal het Casette festival officieel de zomer inluiden met een programma vol uiteenlopende stijlen aan elektronische muziek. Headliners van de eerste editie zijn Cinnaman en Dekmantel. De aankleding belooft erg speciaal te worden; diverse ontwerpers van de Design Academy zijn gevraagd om mee te denken over de uitstraling en het decor van dit nieuwbakken festival.

2. Electric Eel Shock | Altstadt | 4 juli
Geen dance-fanaat? Voor liefhebbers van gitaarmuziek staan er op 4 juli drie energieke Japanners in de Altstadt. Het powertrio Electric Eel Shock toert al jaren over de aardbodem met een samenraapsel van rock, punk en metal. De band staat garant voor zeer vermakelijke en energieke podiumpresentatie, waarin naaktheid eerder regel dan uitzondering is. De Effenaar en Clockrock Orange weten er al van, vanavond is het Stratumseind aan de beurt.
Minstens zo interessant voor de Eindhovense muziekliefhebber is het voorprogramma. An Evening With Knives, een band uit eigen stad, zal de avond openen met stevige stoner en post-metal. Op hun Facebook pagina hinten de bandleden naar een EP-release. We wachten ongeduldig af.

3. XO | Aquabest | 11 juli
XO, ofwel Extrema Outdoor bestaat alweer 20 jaar en viert dit met een speciaal programma. Er wordt uitgepakt met grote namen als Boys Noize, 2Many DJ’s en Vitalic, maar ook wordt voor deze speciale gelegenheid teruggegrepen naar de rijke historie van het festival. Zo komen oude bekenden als DJ Jean, Lady Aïda en Joost van Bellen langs. Ook de inmiddels bekende openings- en eindshow belooft een extravagante bedoening te worden.

4. Dynamo Metalfest | Kunstijsbaan Eindhoven | 18 juli
Een kunstijsbaan en metal, niet meteen twee zaken die bij elkaar lijken te passen. In Eindhoven werkt deze combinatie echter wonderwel, want na jaren van afwezigheid zal er weer een metalfestival worden georganiseerd bij de veelbesproken ijsbaan.
Onlangs spraken we met een van de organisatoren van dit nieuwe festival over het programma en de sfeer die het festival moet gaan uitademen: Terug naar de basis, met de focus op muziek. Onder andere Orange Goblin, Alestorm, Biohazard, Arch Enemy en Death Angel sieren de bovenzijde van het heftige affiche.

5. Cosmonauts | Stroomhuis | 23 juli
Cosmonauts houdt van Eindhoven, Eindhoven van Cosmonauts. Voor de derde keer in korte tijd staan de spacende garagerockers in Eindhoven. De band speelde al in Area51 en was een van de hoogtepunten op de eerste editie van Psych Lab. Vanavond staan de Amerikanen in het Stroomhuis met als voorprogramma een van de grote verassingen van het eerste Psych Lab; Crows!

Naast deze tips is er in juli natuurlijk nog veel meer te beleven in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.