Typhoon naar jazzfestival So What’s Next?

Eerder al Selah Sue, Ibrahim Maalouf en Bugge Wesseltoft bevestigd als headliners

Patric Muris ,

Na de uitverkochte en zeer succesvolle eerste editie van vorig jaar, komt het So What’s Next? festival in 2014 terug voor een vervolg. Vorig jaar waren onder andere José James, Joshua Redman en Gregory Porter de headliners, ook voor de tweede editie zijn grote publiekstrekkers gevonden die ongetwijfeld veel liefhebbers van de cross-over tussen pop en jazz naar het Muziekgebouw trekken. Na de eerste lichting namen met Selah Sue als grote publieksfavoriet is ook de tweede lichting er een met een grote naam, die van de man van het moment: Typhoon. Maar er is meer. Alle namen tot dusver op een rij.

9 september: Typhoon wordt aangekondigd als vierde headliner. Maar er zijn meer namen bekendgemaakt. De overige vier:

Eveline Vroonland
Becca Stevens
James Brandon Lewis
Lars Dietrich Trio

26 juni: So What's Next? maakt de eerste rij namen bekend. 3voor12/Eindhoven zet ze op een rij en licht toe:
Eerder bevestigde de organisatie van het festival, dat onder meer een partnerschap aan is gegaan met North Sea Jazz, onder andere al trompettist en componist Ibrahim Maalouf, Bugge Wesseltoft en Tigran. Voor de kenners van het genre al niet de minsten. Zeker Maalouf is een hele grote; de Libanees speelde met zijn kenmerkende stijl al op alle grote jazzfestivals ter wereld. Die stijl kenmerkt zich vooral door de invloeden van zijn Arabische roots en zijn speciale speelstijl op een unieke trompet die hem in staat stelt kwartnoten te spelen.

Selah Sue behoeft een stuk minder introductie. Naast eerdere optredens op jazzfestivals als bijvoorbeeld North Sea Jazz speelde zij ook al op verschillende popfestivals zoals Lowlands. Op beide podia valt ze niet uit de toon. Haar bijzonder donkere stem stelt haar in staat zowel de kenner als de leek in het jazz-genre te overtuigen van haar talent. In Eindhoven zal ze in de grote zaal van het Muziekgebouw als een van de headliners geprogrammeerd staan.

Voorlopige line-up So Whats Next? 2014:
Selah Sue
Ibrahim Maalouf
Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund Trio
Robert Glasper Experiment
Chris Dave & Drumhedz
Jason Moran & The Bandwagon
Tigran Quintet
Nik Bärtsch's Mobile
Taylor McFerrin
Windkracht 7
Gersom Raams Swamb

De tweede editie van het jazzfestival So What’s Next? vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 november in alle zalen van het Muziekgebouw Eindhoven. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via de site van het festival.