Fotoverslag Club 3voor12/Eindhoven in Effenaar met Guillaume Finta, No Waves & Sunrays en Wolfskop

"Welkom bij deze avond met een potpourri aan muziek"

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Een paar keer per jaar stelt 3voor12/Eindhoven de meest in het oog springende acts uit Eindhoven voor tijdens een showcase in de Effenaar. Eerder dit jaar was het nog een echte vrouwenavond met Bells of Youth en Iris Penning op het podium, afgelopen vrijdag was het een echte mannenavond met singer-songwriter Guillaume Finta, garagepop-act No Waves & Sunrays en rock met ballen van Wolfskop. Het fotoverslag dat de avond in beeld brengt.

Zoals al zo vaak eerder zit er ook deze clubavond weer een aardige opbouw in de avond: hoe later het wordt hoe meer drumslagen. En hoe harder ze zijn. De grootste formatie opent: Guillaume Finta neemt een zeskoppige band mee waaronder twee achtergrondzangeressen. Niet alleen mannen op het podium dus zoals later op de avond nog maar eens duidelijk wordt. Het album van de singer-songwriter komt later dit jaar pas uit, maar hij laat alvast horen flink gerepeteerd te hebben en klaar te zijn voor de volgende stap. Na een half uur nemen No Waves & Sunrays het over. 'Het tempo gaat nu wat omhoog mensen', laat zanger Stijn van der Vleuten weten. Als ware gastheer heet hij het publiek ook nog maar even welkom op de treffende formulering van de avond: 'een potpourri aan muziek'. Afsluiter Wolfskop staat eind dit jaar in het Klokgebouw tijdens Speedfest, zo is deze ochtend bevestigd, maar ook voor een fractie van die grootte speelt de band met complete overgave. Het levert een energieke rockshow op met frontman Daan Koch als ware aanjager, van zowel de band als de ruim 130 bezoekers.

Over een paar maanden is Club 3voor12/Eindhoven terug in de Effenaar. Dan weer met een hele nieuwe lichting Eindhovense acts die indruk maakt. Datum volgt snel!