Festivalupdate: Mark Lanegan en Squarepusher naar Cross-Linx, Finn Andrews op Stille Nacht en nieuwe namen Speedfest

Ook in de donkere maanden genoeg te beleven voor Eindhovense festivalbezoeker

Paul Knippenberg ,

Goed nieuws voor de festivalgangers in Eindhoven. De festivals uit ons ellenlange zomerfestivaloverzicht zijn nog niet eens allemaal voorbij, of de winterfestivals brengen hun namen alweer naar buiten. Cross-Linx en Stille Nacht kondigden deze week hun eerste headliners aan, terwijl Speedfest het programma verder aanvulde voor de negende editie. Een overzicht van alle highlights.

Cross-Linx kondigde meteen twee namen van formaat aan; elektronica-icoon Squarepusher en zanger Mark Lanegan staan op 12 februari in het Muziekgebouw. Andere bevestigingen voor het cross-over-festival zijn: Bryce Dessner, Pekka Kuusisto, Aufgang, en Nadia. Het Metropole Orkest zorgt voor de te brouwen brug naar klassieke muziek. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.
 
In de Effenaar zal op 21 december een tweede editie van het reizende winterfestival Stille Nacht plaatsvinden. Tussen de eerste bevestigingen zitten o.a. Finn Andrews, bekend als de frontman van The Veils, Jacco Gardner en Kovacs. Alle tot dusver aangekondigde namen zijn te vinden op de festivalsite.

Speedfest
vulde het programma deze week verder aan met Madball, Kadavar, The Peacocks, The Capaces, The Picturebooks en het Eindhovense Wolfskop. Net als de bovenstaande festivals zal Speedfest nog enkele name bekend maken. Het festival zal op 22 november zijn negende editie beleven in het Klokgebouw. Meer info over de line-up en het festival is te vinden op Speedfest.nl.