Eindhoven Greatest Hits met Woody Veneman in laatste 3voor12/Eindhoven Café van 2014

Eindhovense zanger-gitarist presenteert het beste dat de Eindhovense underground ooit heeft voortgebracht, inclusief muzikale hommage

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Iedere twee maanden verhuist 3voor12/Eindhoven radio naar het café van PopEi om live, op locatie, een radio-uitzending te maken. Doorgaans verhuist het format van het radioprogramma dan mee en is er livemuziek van de nieuwste Eindhovense acts; dat gaat 19 november helemaal anders. Programmamakers Bob Schellens en Patric Muris blikken dan samen met Woody Veneman terug. Niet (alleen) op 2014, maar op de gehele historie van de Eindhovense muziekscene, met een nadruk op de underground. Dat doen ze in gesprek, met vinyl en met livemuziek.

In 3voor12/Eindhoven radio wordt gasten regelmatig gevraagd naar hun favoriete muziek uit eigen stad. Vaak volgen dan de namen van één of twee artiesten, maar toen de vraag aan Woody Veneman, bekend van Woody & Paul, Woody sings Woody en Long Life Heads, werd voorgelegd volgde een heel ander antwoord; een breed uitgemeten antwoord met een enorme tijdlijn. En een nadruk op de underground. Eindhoven heeft in het verleden nogal wat obscure acts gehad en in veel gevallen heeft Veneman, liefhebber pur sang, daar het vinyl van. Tijd om dat eens te delen met Eindhoven in een speciale radio-uitzending was de gedachte en zo was al snel het idee geboren: een vinyluitzending van 3voor12/Eindhoven radio in PopEi, met als speciale gast Woody Veneman. 
 

De Eindhovense artiest zal de volgens hem beste underground uit Eindhoven zelf presenteren, de muziek ervan draaien en in sommige gevallen zelfs een cover spelen. Kom op 19 november naar PopEi en ontdek de rijke underground-historie van Eindhoven, geniet van de muziek die daaruit is voortgekomen, zowel van onder de naald als live, en ervaar een muziekcanon zoals dat nog nooit is gepresenteerd. Dat kan de bar of op een van de vele banken die in het café zijn opgesteld. Iedereen is welkom. De deuren gaan om 20.00 uur open, een uur later start de uitzending die niet alleen in het café, maar ook op stadszender Glow FM op 94.0 FM of via glowfm.nl te volgen is. De uitzending duurt tot 23.00 uur, daarna draaien de drie gastheren nog wat fijne plaatjes net zolang als dat het gezellig. Entree is gratis.