2014 laatste jaar voor LEFT 2014 laatste jaar voor LEFT

Band vanavond te gast in 3voor12/Eindhoven radio voor verdere toelichting en terugblik op tienjarig bestaan

, Patric Muris

2014 laatste jaar voor LEFT

Band vanavond te gast in 3voor12/Eindhoven radio voor verdere toelichting en terugblik op tienjarig bestaan

Patric Muris ,

LEFT stopt er aan het eind van dit jaar mee. Dat heeft de band vandaag bekendgemaakt. Het jaar wordt nog wel afgemaakt; alle shows die staan worden nog gespeeld, maar daarna zet de band er een punt achter. De band komt vanavond in het tweede uur van 3voor12/Eindhoven radio het besluit toelichten en terugblikken op het bestaan van de band, met een blik vooruit naar de laatste maanden ervan.

In maart bracht LEFT nog het album ‘Any Other Way’ uit. Op het album ging de band terug naar de basis van de rockmuziek die het graag maakt en werd het gemaakte uitstapje naar de dance op single ‘All Or Nothing’ snel vergeten. Ook van het popgeluid van debuutalbum ‘The Quest For Fire’ was niet veel meer terug te horen. De band vond zich de afgelopen jaren dus enkele keren opnieuw uit en hoopte iedere keer het grote publiek te bereiken. Dat lukte aardig met de verkiezing tot 3FM Serious Talent met de single ‘Better Off’ (2009) en een selectie voor het rondreizende popfestival Popronde (2014). In een eerste reactie laat de band weten dat op het laatste album de top van hun kunnen is bereikt, dat daarop alles is gegeven: “Hier zien we onszelf als LEFT niet meer overheen gaan. Voordat de energie, de kwaliteit of kwantiteit van de shows gaan afnemen, willen we de eer aan onszelf houden.” 

LEFT sluit het jaar af met een minitour die zal eindigen in thuisstad Eindhoven, op 13 december in Café Wilhelmina.

Vanavond is LEFT tussen 22.00 uur en 23.00 uur te gast in 3voor12/Eindhoven radio. In dat uur zal de band zijn verhaal vertellen, maar luisteraars hebben ook de gelegenheid vragen te stellen. Vragen voor LEFT? Stuur dan een mail naar info@3voor12ehv.nl of stuur een tweet naar @3voor12ehv
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven