Woensdag in 3voor12/Eindhoven radio: bezoek van producer (en muzikaal enigma) ZES

Veelbelovende producer, onlangs getekend door Inspector Dubplate, komt nieuwe release promoten en praten over zijn favoriete tracks/albums aller tijden

Patric Muris ,

Ruim een jaar geleden werd hij als grote belofte geboekt als headliner van Club 3voor12/Eindhoven, onder de strikte voorwaarde dat hij onherkenbaar zou blijven: ZES. De Eindhovense producer had toen nog maar één release op zijn naam staan: de ‘Outcry LP’. Inmiddels heeft hij na een release op Fogmountain Records alweer een derde release uitgebracht, dit keer bij het gerenommeerde label Inspector Dubplate. ‘Hindsight’, zo heet het nieuwe minialbum dat online verscheen op 24 november 2014. In de radio-uitzending van 3 december 2014 komt ZES langs in de studio van Glow FM om te praten over zijn nieuwste release en meer. En natuurlijk neemt hij zijn muziek ook mee.

‘Hindsight’ is volgende week het album van de week in 3voor12/Eindhoven radio. Dat betekent dat enkele tracks ervan kunnen rekenen op airplay, maar er wordt meer zendtijd gegeven aan de man achter het masker van ZES. De producer zal zijn favoriete nummers van het moment, maar ook zijn belangrijkste invloeden meenemen. Daarnaast is het hoog tijd om eens met hem bij te praten, want de laatste keer was in het voorjaar van 2013 toen een bezoek werd gebracht aan zijn studio. Tijdens dat bezoek werden de geheimen van de smid enigszins prijsgegeven, maar zijn identiteit bleef verhuld. Dat zal woensdag niet anders zijn; het kan dus zomaar zijn dat de webcam even wordt afgeplakt. De geluidskanalen staan echter vol open en verwacht dan ook heel wat dance en etherische elektronica op je radio, ingebracht door ZES die deze week nog door wantelectronic werd uitgeroepen tot een van de 20 meestbelovende producers van Nederland.

Die gitaren komen een week later wel weer, in de laatste uitzending van het jaar waarin traditiegetrouw wordt teruggeblikt op de muzikale hoogtepunten die Eindhoven in 2014 heeft geboden. 3voor12/Eindhoven radio is iedere woensdag van 21.00 uur tot 23.00 uur te beluisteren op Glow FM, via 94.0 FM (ether in Eindhoven en omgeving) en de webplayer op glowfm.nl. Vragen voor ZES? Mail ze dan naar info@3voor12ehv.nl of stuur op de avond zelf een tweet naar de Twitter-account van 3voor12/Eindhoven. Programmamaker en gastheer Patric Muris zal de beste vragen selecteren en aan hem voorleggen.