Mozes and the Firstborn tourblog (5): een stapje dichterbij verovering van de States

Met de jongens van Together PANGEA en Burger door de Verenigde Staten

Raven Aartsen ,

Mozes and the Firstborn gaan al even erg lekker in de States. De Eindhovense jongens wonnen veel zieltjes en tekenden bij Burger Records. Het garagecassettelabel is fan en neemt de Hollandse jongens een maand lang mee op de Burger Caravan of Stars tour, 'coast to coast' met onder meer Together PANGEA, Natural Child en Dum Dum Girls. Dat belooft natuurlijk een partij wilde avonturen, ongein, reizen, reizen en nog eens reizen en toffe muziek. Oftewel: 'Mozes and the Firstborn are chasing the American dream again!' Drummer Raven Aartsen houdt voor 3voor12 een wekelijks tour-/Instagram-blog bij, waarvan dit het slot is.

Een laatste fotoserie nu we weer terug zijn. Heel vaag om na onze meest hectische tour, 28 shows in een maand, weer terug te vliegen naar Nederland zonder dat er een nieuwe tour gepland staat. Sinds ons debuut uit is gekomen is dit niet meer gebeurd. Afgezien van een beklemmend gevoel waarin we niet concreet via live-shows aan onze naam werken, geeft het eindelijk ruimte om te focussen op een opvolger.

Wanneer me gevraagd wordt wat we precies aan deze tour hebben gehad kan ik geen eenduidig antwoord geven. Ik ben me er steeds meer van bewust hoe gigantisch Amerika is. Zowel qua oppervlak als qua aantal bands, om nog te zwijgen van de werkethiek die daar heerst. Deze tour was voor ons een perfecte gelegenheid om weer voor zoveel mogelijk mensen te spelen en nieuwe zieltjes te winnen.

Daarnaast voelt deze tour aan als perfecte afsluiter van al het touren rondom onze debuutplaat. Omdat er iedere avond gemiddeld vijf bands op het programma stonden was de sfeer heel goed. Alsof er dag na dag een festival in een nieuwe stad neerstrijkt. De klik die we al hadden met together PANGEA is deze tour alleen maar groter geworden. We hebben echter ook veel nieuwe vrienden gemaakt onder alle andere bands: Cherry Glazerr, AJ Davilla y Terror Amor, The Coathangers, Natural Child, The Memories en Wax Witches.

Is de VS inmiddels veroverd? Nog lang niet. Zijn we weer een stapje dichterbij? Het blijft een lange weg, maar dat denk ik wel.