Met Club Arcade is er eindelijk weer een echte club in Eindhoven

In gesprek met organisator Content-avonden Flynn over zijn concept en de nieuwe club van Eindhoven

Lisa en Pricilla Molle ,

Met Club Arcade is er eindelijk weer een echte club terug in Eindhoven. Liefhebbers van elektronische muziek hebben de afgelopen maanden weinig keus gehad tussen specifieke dansavonden, maar de nieuwe Arcade gaat daar verandering in brengen. Arcade heeft een vaste locatie op Stratumseind (waar eerst café de Stunt zat) en biedt elk weekend dance-avonden aan verdeeld over twee zalen. Een van die avonden is Content, dat wordt gehost door Flynn. Misschien wel beter bekend als Jaimer Vincentie, resident van de wijlen Kitsch. Een nieuwe artiestennaam, voor een nieuwe avond in een nieuwe club verdient een introductie.

Even voorstellen: Flynn

Waar dance vandaag de dag op de top van zijn kunnen is, zijn er de artiesten die zich moeten zien te onderscheiden van het enorme aanbod. Om nog maar niet te spreken van welk labeltje je op wie moet plakken. Flynn doet geen concessies en kiest voor zijn eigen pad als dj en producer: “Ik noem het techno, maar niet in de breedste zin van het genre.” Kenmerkend voor zijn muziek zijn de snelle 4-kwartsmaten die zich minutenlang herhalen in sfeervolle loops, lange warme uitgestrekte platen, snijdende hi-hats en ongeremde subwoofers. “Voor mij persoonlijk begin ik aan iets nieuws, een frisse start zonder enige affiniteit met wat dan ook. Ik begon verandering te merken tijdens het produceren.” Onder de naam Jaimer Vincentie produceerde hij vooral house, maar in de loop der tijd kreeg zijn muziek steeds meer een technotintje. “Ik realiseerde me dat ik deze sound ontzettend interessant vond,” vertelt hij. “Ik krijg maar geen genoeg van artiesten als Sleeparchive, Donato Dozzy en Abdullah Rashim.” Het is de oneindigheid die Flynn fascineert. “Het is één lange uitgestrekte superwarme loop met hier en daar kleine wijzigingen die vaak heel subtiel aangebracht worden zonder dat je het merkt, maar waardoor de plaat nooit eentonig wordt.”

Als er één producer (oke, in dit geval twee) op de wereld was waar Flynn voor de rest van zijn leven naar mocht luisteren, dan was dat Voices From The Lake. “Hun gelijknamige album dat in 2012 uitkwam luister ik nagenoeg elke dag. Dat album kan echt alles bij mij maken! Ik kan 'm als achtergrondmuziek opzetten, ik kan er op dansen in de club, ik blijf er maar klanken en melodieën in ontdekken. Ik kan er mee in slaap vallen en er ´s ochtends weer mee wakker worden omdat ie in mijn playlist altijd op repeat staat. Heerlijk is dat.”

En wat is volgens Flynn de ideale afsluiter van een set? “Emotive Vibrations van Fred-P. Hij zelf sloot er een keer zijn set mee af in de Panoramabar (in Berlijn) in 2012. Ik denk dat ik nog nooit zoveel kippenvel heb gehad bij het horen van een plaat.”

FLYNN MIX by Flynnmusic on Mixcloud

Content

Flynn host vanaf aanstaande zaterdag zijn eigen clubavond Content in Arcade. Content staat voor inhoud en voldoening. Elke tweede zaterdag van de maand staat er een artiest achter de decks die Flynn inspireert en bewondert. Er zijn enkele kwaliteitseisen waar een Content-headliner voor Flynn aan moet voldoen: diepgang, kwaliteit, dansgarantie en cohesie. De bedoeling is om met de Content-avonden een basis te creëren voor zuidelijke technoliefhebbers. Er worden artiesten uitgenodigd waarvoor je in eerste instantie eigenlijk een bezoek aan de randstad moest brengen. “Ik vond het niet erg om uitstapjes te maken naar andere steden voor een avond naar mijn smaak. Maar het is prettig om een thuishaven te hebben met goed geluid en vette visuals die zich ook nog dient als maandelijkse draaispot waar ik mezelf kan ontwikkelen. Toen mij werd gevraagd om een eigen techno-avond te organiseren in Arcade, wist ik dat dit het juiste moment was om Flynn te introduceren.”

Voor de eerste editie van Content staat Delta Funktionen bovenaan de poster. De in Berlijn wonende Fries brengt platen uit op Amsterdamse labels als Delsin en Field Records en komt binnenkort met zijn eigen Radio Matrix, vernoemd naar de dj-gear winkel waar hij vroeger werkte. “Het is een grote eer om Delta Funktionen te mogen ontvangen,” aldus Flynn. 
 

Clubgevoel

Arcade biedt op donderdag plek voor talenten uit de regio, haalt op vrijdag nationale helden binnen die op het punt van doorbreken staan en boekt op zaterdagnacht internationaal bekende artiesten. De opening werd ingeluid met de Belgische Locked Groove van Hotflush Recordings. En is Flynn zelf ook Content met Arcade? “Moeilijke vraag als ik dat moet baseren op één avond die heeft plaatsgevonden... Maar wat ik kan zeggen is dat ik erg blij ben met de komst van de club. Het ziet er strak uit, laag plafond, donkere kleuren, vette LED strips aan het plafond, het is efficiënt ingericht, het geluid klinkt goed, de barmensen zijn tof, de portier verwelkomt iedere gast en het bier is koud. Het clubgevoel is er in ieder geval!”
 

De eerste editie van Content vindt zaterdag 8 november plaats in Arcade met Delta Funktionen, Flynn en Cees van Balen. Ook de tweede editie in december is al bevestigd: Op de 13e van die maand zullen Dario Zenker en Albert van Abbe naast Flynn aansluiten in de club.