Call It Off viert albumnieuws met nieuw nummer en clip

Eerste full length album poppunkers komt begin 2015 uit

Tekst: Paul Knippenberg ,

Eerder deze week plaatste het Eindhovense Call It Off een nieuw nummer met bijbehorende videoclip online. ‘Forward Or Crazy' dient als voorbode en ter promotie van het album dat vanaf 2 februari verkrijgbaar zal zijn. Deze eerste volledige plaat van de poppunkers gaat 'Lovers & Liars' heten.

Voor degenen die het niet meteen uit de albumtitel haalden: de eerste full length van Call It Off is een combinatie van twee EP’s die in de afgelopen jaren uitkwamen: 'Lovers', en later 'Liars'. Op het album staat daarnaast een tweetal nieuwe nummers, waaronder de vooruitgeschoven single ‘Forward Or Crazy’.

'Lovers & Liars' is echter niet louter een samenraapsel van oud materiaal met twee nieuwelingen, alle nummers van de EP’s zijn onlangs geremastered. En niet door de minste: de man achter de knoppen was Troy Glessner, een producer die dezelfde arbeid eerder verrichtte voor grote namen als August Burns Red, Propagandhi en MXPX.

Het album komt digitaal, op CD en (gekleurd) vinyl uit bij White Russian Records in Nederland. Ook in België wordt de plaat uitgebracht, bij I For Us records. Op 2 december staat Call It Of met New Found Glory en Chunk!No, Captain Chunk! In de Utrechtse Tivoli. Tijdens deze show gaat 'Lovers & Liars' voor even exclusief in de voorverkoop.