Volledige line-up Naked Song 2014 bekend

Onder meer Adrian Crowley, Douglas Dare en Mathijs Leeuwis toegevoegd aan affiche

Rob de Vries ,

De organisatie van Naked Song presenteert vandaag het laatste rijtje namen voor de editie van 2014, met daarin bekendere artiesten als Adrian Crowley en Douglas Dare, maar ook een aantal relatieve onbekenden. Denk aan I Have A Tribe, de Noorse Jonas Alaska en de winnaar van het Amsterdamse Kleinkunstfestival: Flip Noorman. Geheel volgens traditie pakt het grootste singer-songwritersfestival van Nederland ook dit jaar weer uit met een aantal grote namen, zoals EELS, Novastar en Howe Gelb (Giant Sand). Tijdens eerdere edities stonden acts als Tindersticks, Ane Brun, Villagers, Agnes Obel en Xavier Rudd tijdens Naked Song op de planken van het Muziekgebouw.

Liefhebbers van uitgeklede Americana, rauwe en pure blues en authentieke ‘naakte’ muziek kunnen hart weer ophalen in het Muziekgebouw Eindhoven op 28 juni. 
 
De volgende acts zijn tot nu toe bevestigd:

EELS (plusconcert)
Novastar
John Bramwell (I Am Kloot)
Admiral Freebee 
Lewis Watson
Dayna Kurtz
Ewert and the Two Dragons
Adrian Crowley
Howe Gelb (Giant Sand)
Douglas Dare
Dotan
Matthew & the Atlas
Mighty Oaks
Champs
Diana Jones
I Have a Tribe
Michael Prins
Rue Royale
The Ouse Valley Collective
Mad About Mountains
Jonas Alaska
Flip Noorman
Mathijs Leeuwis

Het is alweer een aantal jaren geleden dat Eels in Eindhoven te bewonderen was. De laatste keer was in 2011, toen een opvallend frisse en opgewekte Eels het leven vierde in hetzelfde Muziekgebouw. De band, met als enig vast bandlid Mark Oliver Everett (Mr. E) zelf, zal in Eindhoven een greep spelen uit het inmiddels imposante oeuvre van de band. Daarnaast zal ook het nieuwe album van Eels ‘The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett' een voorname rol spelen in het concert.
 
Ook de tweede headliner, Novastar, zagen we al een tijd lang niet meer op het Eindhovense toneel. De band rond Nederbelg Joost Zweegers keert op Naked Song echter terug met een gloednieuw album waarvoor hij samenwerkte met de legendarische producer John Leckie, de producer die onder andere Radiohead, Muse en The Stone Roses ondersteunde toen zij hun albums opnamen. 
 
Met het lijstje namen dat de line-up vandaag compleet maakt zijn de gaten in de programmering opgevuld. Dat klinkt wellicht wat oneerbiedig voor artiesten als Adrian Crowley, die door vele critici wordt gezien als een van de meest ondergewaardeerde singer-songwriters van dit moment. Hetzelfde geldt voor Howe Gelb, in september 2012 nog in de Effenaar te zien, die absoluut niet tot de 'randprogrammering' van het festival behoort. De Giant Sand-frontman zal in het Muziekgebouw Eindhoven putten uit werk van zijn laatste album, maar de organisatie belooft ons ook wat nummers uit zijn Giant Sand-periode. 
 
Nieuw dit jaar zijn de 2 Meter Sessies met Jan Douwe Kroeske. Aan de hand van beelden uit het immense archief dat de sessies inmiddels hebben opgebouwd, zal de geestelijk vader van de sessies verschillende Naked Song-artiesten bevragen op een speciaal daarvoor ingericht podium. Uiteraard ontkomt ook de geïnterviewde niet aan een kleine '2 meter sessie'.

Naked Song vindt plaats op 28 juni 2014, verspreid over zes podia in het Muziekgebouw. Ook dit jaar zal 3voor12/Eindhoven live verslag uitbrengen van het complete festival. Informatie over ticketprijzen en voorverkoop is te vinden op de website van het festival.