Novastar, Ewert and the Two Dragons, Dotan en meer naar Naked Song 2014

Eerder al onder andere Eels, Michael Prins en Mighty Oaks bevestigd

Rob de Vries ,

De organisatie van Naked Song komt weer met een stapeltje nieuwe namen naar buiten voor de editie van dit jaar. Novastar is daar absoluut de grootse van. Enigszins verrassend is de boeking van Ewert and the Two Dragons. Die band zagen we eerder in Eindhoven tijdens het indiefestival Hit THe City. Nu dus uitgekleed op Naked Song? Geheel volgens traditie pakt het grootste singer-songwritersfestival van Nederland, dat op zaterdag 28 juni plaatsvindt, ook dit jaar weer uit met een aantal grote namen. Zo stonden tijdens eerdere edities acts als Tindersticks, Ane Brun, Villagers, Agnes Obel en Xavier Rudd al op de planken van het Muziekgebouw.

Liefhebbers van uitgeklede Americana, rauwe en pure blues en authentieke ‘naakte’ muziek kunnen hart weer ophalen in het Muziekgebouw Eindhoven op 28 juni. Met de aankondiging van de eerste artiesten is echter ook een nieuw fenomeen geboren. Het ‘plusconcert’: om toegang te krijgen tot het concert van Eels tijdens Naked Song, dient er een extra ticket aangeschaft te worden. De prijs voor dit plusconcert bedraagt €10,- bovenop de reguliere ticketprijs.
 
De volgende acts zijn tot nu toe bevestigd:

Eels (plusconcert)
Novastar
Ewert and the Two Dragons
Lewis Watson
Rue Royale
Michael Prins
Dayna Kurtz
Dotan
Mighty Oaks
 
Het is alweer een aantal jaren geleden dat Eels in Eindhoven te bewonderen was. De laatste keer was in 2011, toen een opvallend frisse en opgewekte Eels het leven vierde in hetzelfde Muziekgebouw. De band, met als enig vast bandlid Mark Oliver Everett (Mr. E) zelf, zal in Eindhoven een greep spelen uit het inmiddels imposante oeuvre van de band. Daarnaast zal ook het nieuwe album van Eels ‘The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett' een voorname rol spelen in het concert.
 
Ook de tweede headliner, Novastar zagen we al een tijd lang niet meer op het Eindhovens' toneel. De band rond Nederbelg Joost Zweegers keert op Naked Song echter terug met een gloednieuw album waarvoor hij samenwerkte met de legendarische producer John Leckie. De producer die onder andere Radiohead, Muse en The Stone Roses ondersteunde toen zij hun albums opnamen. 

Ook dit jaar zal 3voor12/Eindhoven weer live verslag uitbrengen van het complete festival dat, verdeeld over zes podia, in het Muziekgebouw Eindhoven plaatsvindt. Binnenkort zal de organisatie met nog meer acts naar buiten treden, dan wordt ook informatie over ticketprijzen en voorverkoop bekendgemaakt.