LEFT keert terug naar roots met ‘Any Other Way’

Band presenteert 19 april zijn nieuwste album in Altstadt

Bart Jansen ,

De Eindhovense rockband LEFT komt 31 maart met een nieuw album. Na een periode van experimenteren en vele samenwerkingen met diverse artiesten wilde LEFT haar eigen identiteit terugvinden. Oftewel ‘Rechttoe-rechtaan’ rocken zoals het hoort. En voor die release is een goed bijpassend Eindhovens label gevonden.

Het opnameproces voor deze is plaat behoorlijk bijzonder te noemen. De nummers werden niet opgenomen zoals dat tegenwoordig altijd gaat, met de computer, maar met een oude 24-sporen bandrecorder. LEFT kiest daarmee naar eigen zeggen voor ‘echtheid en eerlijkheid’. Het album werd in slechts drie dagen tijd live opgenomen in studio Audioworkx in Hoogeloon. Normaal gesproken wordt er een hoop gecorrigeerd tijdens het opnemen van een album, maar LEFT ging ‘back to basic’: alles werd tegelijk ingespeeld en opgenomen.

Het resultaat is een ongepolijste rockplaat met alle bijbehorende ingrediënten; beukende gitaarriffs, catchy meerstemmige refreinen, explosieve drums en een ronkend basgeluid. Eerste single ‘Garrulous’ is alvast een voorproefje van de rest van het album, dat in eigen beheer op cd en in digitale formats wordt uitgebracht. 
Voor de release tekent LEFT net als andere Eindhovense artiesten zoals The Dirty Denims, Candybar Planet en Komatsu bij het Eindhovense label Lighttown Fidelity, waar het album later dit jaar ook nog op vinyl verschijnt. 

Op zaterdag 19 april 2014 wordt het album gepresenteerd in Café Altstadt in Eindhoven met Shoulders Of Giant als support-act. De release party begint om 21.00 uur en de entree is gratis. Op 9 april is LEFT te gast in 3voor12/Eindhoven radio voor verdere toelichting en een luistersessie van het nieuwe album.  

Meer informatie over deze show en de verkoop van het album is te vinden op de website van de band.