De vijf Gouwe Lempkes van Iris Penning

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

Iris Penning en Paul Knippenberg ,

Onlangs maakte Iris Penning grote indruk op de clubavond van 3voor12/Eindhoven, waar ze haar debuutalbum ‘Droomverf’ presenteerde. Traditiegetrouw vragen we de artiesten die op onze clubavond spelen naar hun vijf favoriete platen aller tijden. Met andere woorden: hun vijf Gouwe Lempkes. Iris kiest hier niet voor volledige albums, maar presenteert kort en bondig haar vijf favoriete nummers.

1. Massive Attack – Teardrop

Die zanglijn.... Die sound...... hmmmm.

2. Eefje de Visser – Hartslag

Eefje is gewoon een melodiegenie. Hoe zij haar woorden plaatst, de zanglijn, uniek en heerlijk. Ook spreekt me aan hoe weinig er eigenlijk gebeurt, maar hoe sterk het hierdoor blijft.

3. Rival Sons – Memphis Sun

Simpele gitaarriff met melodische, sterk gezongen zanglijn. Mooi stemgeluid; helder met een kraakje. Heerlijke 70’s sfeer, energieke climax. 

4. Free – Be My Friend (Live Fairfield halls)

Heerlijke bluesy zanglijn. Meestal heb ik het niet heel erg op liefdesliedjes, maar deze melodielijn versterkt de tekst zo erg dat ik zelfs deze erg waardeer.

5 – Laura Marling – The Captain and The Hourglass

Prachtig stemgeluid, heel ontspannen met een kraakje in het laag. Simpele piano, volle gitaar. Vooral het ‘refrein’ vind ik prachtig. Een hele goede tekst, kritisch, met een kabbelende zanglijn. Daarna wordt een tweede stem toegevoegd die heel mooi kleurt bij de frontzang.