Girl power op Club 3voor12/Eindhoven: 14 maart in de Effenaar

Alle info over de eerste showcase van 3voor12/Eindhoven in 2014

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Nog een weekje en dan is het weer zover: dan presenteert 3voor12/Eindhoven de mooiste luistermuziek uit Eindhoven in de Effenaar. Helemaal live gespeeld in een intieme setting. De zaal van de Effenaar wordt aangepast op de thema-avond alsof het een ware luistersessie betaamt. Dus geen muzikale achtbaan dit keer, maar een stijlvaste clubavond met twee acts die de afgelopen weken de ene na de andere bevestiging van hun aan aanstaande sterrendom hebben gekregen. Voor het eerst met allen maar vrouwen op het affiche! Laten we de begeleidingsband van Iris Penning even buiten beschouwing.

Bells of Youth, de openingsact, begon het jaar al goed, net als die andere Eindhovense band – Hunting The Robot, met de uitverkiezing van OOR tot talent van 2014. ‘Een band om in de gaten te houden’. Nou, dat hebben we gedaan. En na het horen van de niet-uit-je-hoofd-te-krijgen single ‘She Said / He Said’ wisten we het zeker: dit moet gehoord worden. En dus worden de vijf dames die even melodieuze als spannende popfolk met een scherp randje maken volgende week vrijdag voorgesteld aan het thuispubliek in de Effenaar. De single krijgt erg veel airplay op dit moment: op zowel Radio2, dat de band onlangs uitriep tot Radio 2-talent, op 3FM als ook – uiteraard – in 3voor12/Eindhoven radio. Grote kans dat je hem dus al kent! Meer van het aanstaande debuutalbum is twee dagen voor de clubavond te horen in 3voor12/Eindhoven Café, de radio-uitzending van 3voor12/Eindhoven live vanuit het café van PopEi. Daar zullen de dames gezellig langskomen voor een interview en een luistersessie van ‘BoY’. 23 maart wordt het album gepresenteerd in Paradiso, maar volgende week laten ze dus al de eerste geluiden ervan horen: op 12 maart vanaf cd op de radio en 14 maart live in de Effenaar.

 Ook Iris Penning kreeg onlangs een mooie erkenning van haar talentenstatus: de singer-songwriter is uit zo’n 60 acts uit Brabant gekozen om deel te nemen aan het talentenprogramma Proud Of The South. Dat gaat haar in ieder geval 12 optredens opleveren bij de grote Brabantse podia (013, Effenaar, Mezz etc.). Daarnaast wordt ze professioneel begeleid in haar muzikant zijn; zakelijk, muzikaal, wat ze maar wil. Zou het dan nog beter kunnen? Iris Penning maakte afgelopen jaar indruk tijdens de vele optredens die zij deed in Eindhoven. Het gemak waarmee ze zingt alsook haar bezieling zijn meerdere malen erg positief opgevallen. Toen de eerste geluiden van het debuutalbum werden gehoord en het in de planning zat om dat in het voorjaar uit te brengen, was het al snel een eer om haar uit te nodigen voor Club 3voor12/Eindhoven waar de zangeres ‘Droomverf’ zal presenteren. Iris Penning wordt veel vergeleken met Eefje de Visser – niet erg vindt ze zelf, maar kom vooral ook horen dat ze toch ook echt wel heel iemand anders is. 

Het tijdschema van de avond:

20.30 uur: zaal open
20.30 uur – 21.00 uur: de mooiste luistermuziek uit de koffers van de dj’s van 3voor12/Eindhoven
21.00 uur – 21.30 uur: Bells of Youth live
21.30 uur – 21.45 uur: de mooiste luistermuziek uit de koffers van de dj’s van 3voor12/Eindhoven
21.45 uur – 22.45 uur: Iris Penning live: albumpresentatie ‘Droomverf’
22.45 uur – 01.00 uur (of zolang het gezellig is): dj’s 3voor12/Eindhoven draaien nog steeds de mooiste luistermuziek, maar wel met een iets meer uptempo karakter. Er mag voorzichtig gedanst worden!

Club 3voor12/Eindhoven met Iris Penning en Bells of Youth vindt plaats op 14 maart 2014 in de Effenaar. Deuren open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. Tickets kosten €5,- en zijn te verkrijgen via de kassa van de Effenaar en Ticketmaster.nl.