Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2014

Met o.a. Birds of Paradise, XO Live, PAUW en Versche Vangst

, Paul Knippenberg

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2014

Met o.a. Birds of Paradise, XO Live, PAUW en Versche Vangst

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

1. Birds of Paradise | Muziekgebouw | 3 t/m 6 juli
Begin juli zal het festival dat zich richt op de ‘paradijsvogels’, unieke bands en artiesten binnen de muziekindustrie, zijn tweede editie beleven in het Muziekgebouw. De programmering is breed te noemen met Ben Folds, Youssou N’Dour, Hooverphonic en Morcheeba.
Pianist Ben Folds, die in de jaren negentig van de vorige eeuw doorbrak met zijn alternatieve rockband Ben Folds Five, zal met behulp van het philharmonie zuidnederland zijn eerste piano concerto aan het Nederlandse publiek laten horen.

2. Versche Vangst | Ketelhuisplein | 6 juli
Versche Vangst is een multidisciplinair festival met (kinder)theater, kookkunst en spannende muziek. Vorig jaar werd de zonovergoten eerste editie besloten met een krankzinnige performance van Raketkanon. De band eindigde het optreden geheel naakt. Dit jaar prijken onder andere Mathijs Leeuwis, Cheaters en de nieuwe muzikale sensatie uit Eindhoven, Kovacs, op het affiche.

3. PAUW | Café Altstadt | 11 juli
PAUW is een jonge, veelbelovende band uit Nederland. Het trio brengt groovende, bluesy, psychedelische rock vol 60’s invloeden. Overeenkomsten uit de meer recentere muziekgeschiedenis zijn er met acts als Tame Impala en Temples. Niet voor niets stond PAUW al ooit in het voorprogramma van laatstgenoemde. Ook een uitverkiezing voor de volgende editie van het reizende festival Popronde heeft PAUW al binnen. Met de bevestiging van Concrete Birds, eveneens Popronde-act, belooft dit een prima avond te worden om nieuw talent te ontdekken in de Altstadt.

4. XO | Aquabest | 12 juli
Al jaren een vaste waarde in het festivallandschap, nog wel eens opererend onder een andere naam. XO Live is ditmaal afgekort naar XO, maar eigenlijk valt in alle uitingen van het festival weer de herkenbare omschrijving Extrema Outdoor te lezen. De naam en opzet van dit grote dancefestival mogen dan weer iets zijn veranderd, de line-up liegt er dit jaar zoals gebruikelijk niet om. Onder meer Netsky, Afrojack, Baauer en Jeff Mills zullen duizenden mensen aan het dansen krijgen op Aquabest.

5. Bob Wayne | Café Altstadt | 25 juli

Bob Wayne is een typisch Amerikaanse hillbilly outlaw die zingt over goudzoekers, het leven in de gevangenis, dronkaards en losbandige vrouwen. Zijn verhalende teksten vol scherpe zinsneden en grappige anekdotes worden afwisselend voorzien van een onvervalste country soundtrack, rauwe punk of zelfs hardcore.

Naast deze vijf getipte events is er natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Kijk in de digitale krant van Uit in Eindhoven voor de gehele culturele agenda van juli/augustus. Alleen zin in festivals en buitenlucht in de zomermaanden? Check dan ons festivaltotaaloverzicht met alle festivals in Eindhoven en omgeving in juli, augustus en september.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven