Wooden Shjips, Hookworms, Disappears, The Growlers, Föllakzoid en meer naar Eindhoven Psych Lab Wooden Shjips, Hookworms, Disappears, The Growlers, Föllakzoid en meer naar Eindhoven Psych Lab

Eerste namen bekendgemaakt op spectaculaire kick-off psychedelisch festival in Effenaar

, Tekst en iPhonografie: Patric Muris

Wooden Shjips, Hookworms, Disappears, The Growlers, Föllakzoid en meer naar Eindhoven Psych Lab

Eerste namen bekendgemaakt op spectaculaire kick-off psychedelisch festival in Effenaar

Tekst en iPhonografie: Patric Muris ,

Eindhoven krijgt er – weer – een nieuw festival bij. Zoveel was al duidelijk. Eindhoven Psych Lab is de naam van het psychedelische festival, dat op 6 en 7 juni 2014 plaatsvindt. Een heuse kick-off met maar liefst drie bands, een trailer, een huisstijl en alles dat bij een ambitieuze aankondiging hoort, zorgde gisteravond voor de officiële start van het festival. En daar hoort de eerste rij namen bij: Wooden Shjips, Hookworms en Disappears zijn vooralsnog de headliners onder de hele rits namen, maar er zit nog veel meer in de psychedelische koker heeft de Effenaar al laten weten. Hier staat wel wat te gebeuren hoor. In het midden van al die feestelijkheden was er dan ook nog de albumpresentatie van Radar Men from the Moons ‘Strange Wave Galore’.

Spacen op een doordeweekse dag, het is zelden zo goed gelukt als gisteravond in de Effenaar, die al helemaal op haar nieuwste festival was ingericht en aangekleed: het was goed donker in de kleine zaal en alleen de fraaie visuals zorgden voor het nodige licht. Lokale spacerock-band Radar Men from the Moon mocht het festival aftrappen met de albumpresentatie van ‘Strange Wave Galore’ en deed dat behoorlijk weergaloos, nadat eerder The Oscillation al indruk maakte. Maar daarover later meer in de recensie van deze avond. Nu eerst de eerste rij namen, waar het toch wel even op wachten was na de eerste aankondiging van Eindhoven Psych Lab, het psychdelische festival dat de Effenaar in samenwerking met Liverpool International Festival of Psychedelica organiseert:

Wooden Shjips, Hookworms, Disappears, The Growlers, Föllakzoid, Terakraft, Elephant Stone, The Oscillation, Mugstar, Nisennenmondai, Cosmonauts, Peter J Taylor Big Band, Weird Owl, Teeth Of The Sea, Gnod, Anthroprophh, Terminal Cheesecake, Lay Llamas, Sonic Jesus, Cosmic Dead, Wall Of Death, Radar Men from the Moon, The Underground Youth, The Moon, The Wands, The Woken Trees.

Liefhebbers van de psychedelica kunnen hun hart ophalen op 6 en 7 juni. Naast de meer dan 30 bands die er uiteindelijk zullen spelen, zijn er ook dj’s, visuele happenings en caleidoscopische experimenten. En dat allemaal in de twee zalen van de Effenaar en de aangrenzende tuin. De voorverkoop is sinds gisteravond gestart en verloopt via de kassa van de Effenaar en Ticketmaster. Kaarten voor een weekend kosten in de early bird €45,- en daarna €62,50. Het festival biedt ook een arrangement met hotel aan; kosten daarvan bedragen €235,- in de early bird en daarna €270,-.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven