Iris Penning live in 3voor12/Eindhoven Café op 22 januari in PopEi Iris Penning live in 3voor12/Eindhoven Café op 22 januari in PopEi

Singer-songwriter geeft akoestisch voorproefje van in maart te verschijnen debuutalbum

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Iris Penning live in 3voor12/Eindhoven Café op 22 januari in PopEi

Singer-songwriter geeft akoestisch voorproefje van in maart te verschijnen debuutalbum

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

In 2013 is 3voor12/Eindhoven in samenwerking met GlowFM en PopEi gestart met 3voor12/Eindhoven Café, de live radio-uitzending in het café van PopEi. Ook dit jaar vindt weer iedere twee maanden de radio-uitzending als publiekelijk event plaats, met vaste presentatoren Patric Muris en Bob Schellens. De gasten zijn iedere editie anders. In 2013 speelden Ernest van Aaken, De Nuance, Def Americans en D Deadly een paar nummers voor het aanwezige publiek én voor de luisteraars thuis. Tijdens de eerste editie van 2014 is Iris Penning te gast voor een mini optreden.

En zij is allang geen onbekende meer voor Eindhovense muziekliefhebbers. Met heel wat optredens in eigen stad achter de rug, waaronder onlangs nog als voorprogramma van Janne Schra, is haar ster langzaamaan rijzende. In maart verschijnt haar debuutalbum ‘Droomverf’, met mooie, oprechte, speelse en vaak ook wel poëtische liedjes. Penning schrijft zelf haar nummers, bij voorkeur in het Nederlands. Ze wordt wel eens vergeleken met Eefje de Visser, ergens treffend, maar ze is toch ook weer echt heel anders. Heel eigen. Ze heeft niet zoveel met jammerende singer-songwriters, met een hoedje in het gras en streeft dan ook graag naar originaliteit. Dat lukt haar heel aardig hebben we onlangs kunnen merken en daarom nodigden we haar graag uit voor een mini optreden in het café van PopEi op 22 januari.

Naast livemuziek is er natuurlijk nog veel meer: er komen altijd wel Eindhovense acts langs die vertellen hoe het met ze gaat, wat ze op stapel hebben staan – met niet zelden een primeur en zoals iedere week in 3voor12/Eindhoven radio is er een band van het moment en een release van de week. Deze keer komt Mirjam Sieben, zangeres van The Dirty Denims, langs om het debuutalbum dat een paar dagen later in hetzelfde PopEi wordt gepresenteerd, alvast voor te stellen. Naast de eerste single wordt er alles aan gedaan om die pianosolo op het album te ontdekken en te draaien in de uitzending. Album van de week komt van Radar Men from the Moon, die een week later hun nieuwe album uitbrengen. Je hoort de highlights van het album als eerste in 3voor12/Eindhoven radio.

Verder geven de presentatoren hun agendatips met de muziek erbij en is iedereen welkom, van harte uitgenodigd zelfs, om in een vrije rol een bijdrage te leveren aan de uitzending: vraag een verzoekje aan, laat de glazen klinken, zorg voor geroezemoes of doe een dansje op de muziek, voor, na of tijdens de uitzending. De platenkoffer van de twee dj’s bevat de beste alternatieve popmuziek uit Eindhoven en ver daarbuiten, die zowel in het café van PopEi als in de ether zal klinken. Oh en er zijn ook nog prijzen te vergeven tijdens de uitzending: 2 kaarten voor Cross-Linx bijvoorbeeld.

3voor12/Eindhoven Café vindt plaats op 22 januari, in het café van PopEi. Open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis. Niet in staat om erbij te zijn, maar wel willen meeluisteren? Dat kan in Eindhoven en omgeving via 94.0 FM en voor iedereen daarbuiten via de webplayer van GlowFM.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven