Hunting The Robot als Serious Talent naar Noorderslag Hunting The Robot als Serious Talent naar Noorderslag

Nu eerst release nieuwe single, in voorjaar verschijnt debuutalbum

, Patric Muris

Hunting The Robot als Serious Talent naar Noorderslag

Nu eerst release nieuwe single, in voorjaar verschijnt debuutalbum

Patric Muris ,

Op de ambities van Hunting The Robot staat, eigenlijk al sinds de oprichting van de band, nauwelijks een maat. 2013 was een vrij rustig jaar met minder optredens en vooral heel veel aandacht voor het debuutalbum dat een jaar later dan aanvankelijk werd aangekondigd (begin 2013) dan eindelijk verschijnt. Nu dat moment (maart, april, wie zal het zeggen?) nadert, valt alles samen voor de band: een plek op het felbegeerde showcasefestival Noorderslag en de benoeming tot 3FM Serious Talent.

Vanavond maakte 3FM-dj Domien bekend wie de nieuwe Serious Talents zijn voor de maanden februari en maart. Serious Talent is de uitverkiezing van het radiostation van veelbelovende acts die gedurende een periode van twee maanden gevolgd worden, met airplay op de landelijke radio tot favoriet gevolg. Een van de nieuwe Serious Talents is de Eindhovense band Hunting The Robot. De benoeming tot Serious Talent wordt gekoppeld aan een single. Zo werden Mozes and the Firstborn het vorig jaar met ‘Peter Jr.’ en wordt Hunting The Robot dat nu met de tweede single van het aanstaande album: ‘In The Morning’. De single is de opvolger van de eerste single ‘Don’t Break The Boy’, die nog steeds op de site van de band te downloaden is. ‘In The Morning’ wordt zeer binnenkort officieel uitgebracht, later zal ook nog een videoclip verschijnen van de single.

Met de stempel van Serious Talent reist Hunting The Robot volgende week af naar Groningen waar de band optreedt op het Serious Talent-podium op Noorderslag. Daar zal in een uitgebreide bezetting, met twee saxofonisten en een percussionist, alles uit de kast gehaald worden om een verpletterende indruk achter te laten in de aanloop naar de release van het debuutalbum en de verwezenlijking van de torenhoge ambities van de band. Wanneer dat album nu daadwerkelijk verschijnt, is nog steeds even de vraag. “Houd het voorjaar maar aan”, laat frontman Elvin Usidame ons weten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven