Bells of Youth op Club 3voor12/Eindhoven 2014/1 in Effenaar Bells of Youth op Club 3voor12/Eindhoven 2014/1 in Effenaar

Eerder al albumpresentatie Iris Penning bevestigd voor showcase 3voor12/Eindhoven

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Bells of Youth op Club 3voor12/Eindhoven 2014/1 in Effenaar

Eerder al albumpresentatie Iris Penning bevestigd voor showcase 3voor12/Eindhoven

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

14 maart, over precies een maand, vindt de eerste Club 3voor12/Eindhoven van het jaar plaats. Normaal staat de showcase van de Eindhovense tak van 3voor12 garant voor een muzikale achtbaan, maar dit keer wordt het een luisteravond met de mooiste muziek uit Eindhoven. Na de bevestiging van de albumpresentatie van singer-songwriter Iris Penning is op zoek gegaan naar een goed bijpassende act, die evengoed het luisterend oor weet te blijven boeien. Dat is met Bells of Youth, die eveneens een albumrelease op komst hebben, goed gelukt. Al zeggen we het zelf.

In plaats van de gebruikelijke drie acts zijn het er dus dit keer twee die aangekondigd worden op de showcase van 3voor12/Eindhoven, maar wel twee met een groots momentum: Iris Penning en Bells of Youth. Beide acts staan op het punt zichzelf te vereeuwigen in de muziekgeschiedenis van Eindhoven met de release van hun debuutalbum. Iris Penning zal haar debuutalbum ‘Droomverf’ ook daadwerkelijk voor het eerst voorstellen op Club 3voor12/Eindhoven, Bells of Youth doen de warming-up voor 23 maart; dan presenteren de vijf vrouwen hun debuutalbum in Paradiso, Amsterdam.

Met drie van de vijf afkomstig uit Eindhoven, leek het de redactie van 3voor12/Eindhoven de hoogste tijd om deze ‘all girl band’ voor te stellen aan het thuispubliek. En het momentum kon niet beter: de band is door diverse media getipt als dé act om in de gaten te houden in 2014, heeft momenteel airplay bij 3FM (onze collega’s van 3voor12 hebben ze ook ontdekt) en ze zijn helemaal warmgedraaid na de vele optredens met Popronde eind vorig jaar, waar de poppy folkact een van de sensaties was. Het album van Bells of Youth gaat ‘Boy’ heten en de eerste, behoorlijk aanstekelijke, single heet ‘She Said / He Said’. Bekijk de video hieronder en maak kennis met Bells of Youth.

En nou de video eenmaal is gezien en de single is gehoord, kan de vrouwen, die het volgende in hun biografie schrijven, toch geen ongelijk meer worden gegeven:
“De band Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die begeleid door meerdere instrumenten bloedmooie liedjes zingen. Nou moet je wel van extreem norse huize komen om daar niet al warm van te worden, maar anders is het wel hun unieke meerstemmige samenzang die elke grijze wolk in zonneschijn verandert. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem en makke lammetjes; iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘indiepop’, of ‘harmonische folkrock’, of verzin zelf iets, de optredens van Bells Of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht.”

14 maart is het precies een week voor de lentebloesem, maar kom naar de Effenaar en pak de prelude alvast mee op deze unieke editie van Club 3voor12/Eindhoven met (bijna) alleen maar vrouwen en prachtige luistermuziek.

Iris Penning en Bells of Youth spelen op Club 3voor12/Eindhoven in de kleine zaal van de Effenaar, op 14 maart 2014. Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart via de kassa van de Effenaar en online via Ticketmaster.nl. Kaarten kosten €5,- per stuk. Voor, tussen en na de acts draaien dj’s van 3voor12/Eindhoven de mooiste luistermuziek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven