Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: december 2014

Met o.a. albumpresentatie Man From The South, afscheidsshow LEFT en winterfestival Stille Nacht

Patric Muris ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand december, in chronologische volgorde:

1. Albumpresentatie Man From The South | Studentenkapel | 6 december
Wat een prachtalbum is er zo op het eind van het jaar nog even uitgekomen. En gewoon uit Eindhoven. Singer-songwriter Paul van Hulten verhaalt en bezingt over zijn hersenspinsels en gevoelens op prachtige, melancholische wijze. Nu hij volgens eigen zeggen verlost is van de podiumvrees van weleer maakt het extra nieuwsgierig naar de live-vertolking ervan.

2. De eindejaarsradioshow van 3voor12/Eindhoven | Op je radio | 10 december
Ieder jaar blikt de redactie van 3voor12/Eindhoven terug op de hoogtepunten die de podia van Eindhoven en omgeving hebben geboden, aan de hand van hun vijf favoriete momenten. Schrijvers, fotografen, eindredactieleden: iedereen mag zijn top 5 insturen met als enige voorwaarde dat het moment in Eindhoven (en omgeving) heeft plaatsgevonden. Verder mag het alles zijn. In de laatste radio-uitzending van het jaar komen de redactieleden naar de studio van Glow FM om erover te vertellen met de muziek erbij. Luister en nageniet met ons mee van een mooi muziekjaar met twee uur lang louter hoogtepunten! Meeluisteren kan via de ether (94.0 FM in Eindhoven en omgeving), de webplayer of de Glow app.

3. John Coffey | Area51 | 12 december
Een van de stoerste bands van Nederland met een smetloze livereputatie is terug! Niet alleen met nieuw werk, maar ook met een nieuwe tour. En wat voor een: een ‘pubcrawl’ langs cafeetjes en zaaltjes waar ze ooit zijn begonnen en waar ze graag terugkomen. Het beleid mag er ook zijn: geen voorverkoop, alleen kassaverkoop aan de deur. Voor de prijs van een biertje ben je erbij en hoor je waarschijnlijk veel nieuwe nummers van het eind januari te verschijnen nieuwe album. Oordoppen, elleboogbeschermers en kniebeschermers aanbevolen.

4. Afscheidsshow LEFT | Café Wilhelmina | 13 december
Vorige maand gaf LEFT te kennen er na 10 jaar mee op te houden. Maar niets stille dood: de band maakt de reeks ‘bij iedere track een clip’ van laatste album ‘Any Other Way’ netjes af en doet persoonlijk het licht uit op de plek waar ze waarschijnlijk het best tot hun recht komt: muziekcafé Wilhelmina. De back-to-basic stevige poptracks van het laatste albums zullen afgewisseld worden met de hits van toen. Eindhoven en LEFT nemen afscheid van elkaar na een mooi decennium.

5. Winterfestival Stille Nacht | Effenaar | 21 december
Vlak voor de kerst kan het muziekjaar mooi afgesloten worden met fijne luistermuziek verspreid over twee zalen in de Effenaar tijdens het rondreizend festival Stille Nacht. De headliner van Eindhoven is een persoonlijke favoriet en een die na Vlaanderen nu ook Nederland verovert: Oscar and the Wolf. Zo sensueel kan electropop dus zijn. Live is de band ook bijzonder sexy en eigenlijk alleen al reden genoeg om een kaartje te kopen, maar wie dat werkelijk doet krijgt er nog heel wat fraais bij waaronder Eindhovens trots Kovacs, opkomende singer-songwriter Luke Sital-Singh en een intieme soloshow van de frontman van The Veils. Een bijzonder fraaie programmering met nationale en internationale sterren van de betere luistermuziek. 

Naast deze tips is er in december natuurlijk nog veel te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.